Първата стъпка към просперитета е да преодолеем омразата и разделението

...
Първата стъпка към просперитета е да преодолеем омразата и разделението
Коментари Харесай

Владимир Кисьов, водач на листата на ВМРО в Пловдив-област: ...

Първата стъпка към просперитета е да преодолеем омразата и разделянето в обществото

Винаги, когато сме стигали до ляво ръководство, в България са се случвали тежки катаклизми

- Г-н Кисьов, дълги години сте част от плана „ Съюз за Пловдив “, а в този момент сте лидер на листата на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив-област. Как се стигна до тази промяна?

- Първо, желая да уточня, че съм представител на гражданската квота в листата. В този смисъл не съм сменял партийната си брошура. Станах лидер на листата на Вътрешна македонска революционна организация, тъй като персонално Красимир Каракачанов ме предложения. За мен това е чест, отговорност и огромно предизвикателство.

- Защо тъкмо Вътрешна македонска революционна организация?

- В програмата на Вътрешна македонска революционна организация разчетох послания, които са ми близки. Вярвам в гения на българския народ и считам, че ще вървим напред, в случай че пазим националната си еднаквост, традициите и ползите си. Важно е да заложим още веднъж на фамилните полезности и да действаме уверено, с цел да преодолеем демографската рецесия. Тя е един от най-големите проблеми пред България, слага под въпрос качеството на работната мощ, бизнес средата, конкурентоспособността ни и въобще бъдещето на нацията. Смятам, че Вътрешна македонска революционна организация отговори съответно на тези провокации. Това е една от дребното партии с ясна визия по какъв начин да решим казуса.

- Смятате ли, че политическата класа у нас е на равнището на провокациите пред България? Какво би трябвало да се промени, с цел да стартираме да съумяваме като нация?

- Според мен първата стъпка е да преодолеем омразата и разделянето в българското общество. Имаме остра потребност от нормалност и цивилизован разговор. Това се отнася най-много до представителите на институциите, сред които се отвори голяма бездна.

Ожесточеното опълчване сред президентството и държавното управление е неприятен знак към всички българи. Обединени ще съумяваме, с ненавист и разделяне няма да стигнем до средата.

- Вътрешна македонска революционна организация бе в коалиция с ГЕРБ, а на локално равнище в Пловдив „ Съюз за Пловдив “, който представлявате, постоянно бе в съпротива на ръководещите. Сега от коя страна ще сте?

- Вътрешна македонска революционна организация бе част от ръководещото болшинство и има решителна роля за най-важното, което реализира последното българско държавно управление - минималната пенсия към този момент е 300 лева, както се обещаваше в програмата на Патриотите от изборите през 2017 година, приходите нарастват, стопанската система е постоянна, а финансовата дисциплинираност на страната подсигурява естествената работа на всички значими системи в образованието, опазването на здравето, сигурността и така нататък Безспорен е напредъкът в модернизацията на българската войска, което е и персонална заслуга на Красимир Каракачанов. Харесвам метода на работа на Вътрешна македонска революционна организация ​- не приказват доста, само че държат на думата си. Каквото обещаят, го извършват. Това е и мой житейски принцип и по тази причина съм в листата на Вътрешна македонска революционна организация. Що се отнася до „ Съюз за Пловдив “, той има значима роля за развиването на моя роден град и няма от какво да се срамя. Аз съм общински консултант четвърти мандат и през годините никого не съм подвел. И в този момент поддържаме положителните хрумвания на администрацията и кмета на Пловдив Здравко Димитров и в това време подлагам на критика решенията, които съгласно мен не са в интерес на града.

- Много народни представители не помнят кой ги е пратил в Народното събрание и се срещат с гласоподавателите чак на идващите избори. Вие ще прихванете ли тази " болест на жълтите павета "?

- В никакъв случай. Аз съм породист пловдивчанин. Напротив ​- считам, че тъкмо от Пловдив може да тръгне смяната, която е нужна на България. Между другото, по този начин е ставало във времената на най-бурно развиване на българската страна след Освобождението и Съединението. Пловдивчани са мъдри и надарени хора, а напредъкът на България постоянно започвал от този град. И противоположното - когато страната е загърбвала Пловдив, не се е стигало до нищо положително.

Като народен представител ще бъда покрай съгражданите си, което значи покрай техните проблеми и решаването им. Смятам, че през годините съвсем всички, които изпратихме в Народното събрание, оставаха длъжници на Пловдив и региона. Аз персонално имам концепция след изборите да основа клуб на пловдивския народен представител - от града и региона.

Ще се събираме всички, с цел да работим дружно за развиването на Пловдив и района.

- Разпознаваем сте главно в Пловдив, а водите листата в региона?

- Вижте, би трябвало да разберем, че никой не може да се развива и напредва самичък. Твоят град може да е супер, само че в случай че пътищата, по които се стига до него, са неприятни, при теб няма да дойдат нито екскурзиант, нито вложител. Живеем във времето на глобализацията, в която е значимо по едно и също време да запазим своята еднаквост и да сме в крайник с другите. Това се отнася и за българските градове и села. На всички е ясно, че цялата област и даже по-голяма част от Южен централен регион гравитират към Пловдив. Това е и бъдещето - градът ще стане стопански, обществен и административен център на целия район. Пловдив ще осъществя своите огромни планове дружно със прилежащите общини и градове. Такава е логиката и на новите европейски стратегии, в които преимущество ще имат междуобщностните планове за инфраструктурата, стопанската система и екологията.

- В този смисъл по какъв начин ще коментирате изказванията, че Пловдив се задъхва в рамките на околовръстното шосе, а територията му би трябвало да се уголемява за сметка на прилежащите общини „ Родопи “ и „ Марица “?

- Да, Пловдив се задъхва и презастроява, само че това е проблем на неговите управници и градостроители. Едва ли хората от „ Родопи “ и „ Марица “ ще са съгласни да станат пловдивчани и да заплащат тукашните налози. Между другото, би трябвало да попитаме тях, преди да разсъждаваме по тематиката и да подемаме законодателни начинания. Аз отново настоявам, че Пловдив и прилежащите общини ще се развиват дружно с общи планове. След време това ще е един стопански конгломерат с център Пловдив. Само по този начин ще сме конкурентни на София и ще я застигнем по приходи и витален стандарт. В противоположен случай

Пловдив ще продължава да " дебелее " нездравословно, а не да се разраства и развива.

- Съчетават​е работата на общински консултант с бизнеса си. Ще успявате ли да го вършиме и като народен представител? Изобщо, съвместими ли са тези две неща и не мирише ли на условия за корупция?

- В годините съм потвърдил, че в никакъв случай не греша персоналното с публичното и постоянно съблюдавам разпоредбите. И бизнесът, и политиката са тичане по дълга писта. Ако не си правилен и честен, нямаш шансове. Трябва да развиваш стабилно своите хрумвания и да държиш на името си.

Аз съм съумял човек и не го укривам. В същото време от 17 години съм в политиката и в никакъв случай не съм се посрамил. Винаги съм защитавал публичния интерес и ще не преставам да го върша. Вярвам, че е време тъкмо съумелите хора да поемат повече отговорност за бъдещето на страната. Защото в дома ти може всичко да е наред, твоите деца да са здрави, образовани и напредващи, само че като излязат на улицата, те не са разнообразни от другите. Не е напълно правилно изказванието, че съумелият човек е самостоятелен. Напротив - както всеки различен, той зависи от събитията и средата, в която живее.

В този смисъл всички би трябвало да работим за просперитета на нацията, а съумелите би трябвало да застанат с лицата си в първите редици. Не става дума единствено за съумелите в бизнеса, а и за представителите на академичната общественост, адвокатското и лекарското съсловие, изкуството и така нататък Всеки съумял човек може да е от изгода за страната и би трябвало да откликнем, тъй като България има потребност от нас. Точно по тази причина поздравявам концепцията Вътрешна македонска революционна организация да се развива като гражданска платформа, която да притегля хора от разнообразни сфери на публичния живот и стопанската система. Затова и аз съм в листата на Вътрешна македонска революционна организация и имам вяра, че който ни се довери с бюлетина №1 на 4 април, ще направи най-хубавия избор за България и децата си.

- Говорим за прогрес, само че продължаваме да сме на европейското дъно по всички стопански и обществени индикатори. Как в последна сметка ще преодолеем бедността?

- С повече държавност в политиките. Проблем, несъмнено, е и корупцията при използването на публичните средства, без значение дали са общински, национални или от европейските фондове. Общественият запас би трябвало да се харчи два пъти по-отговорно от персоналния.

Най-важна обаче е поддръжката за дребния и междинния бизнес. Дайте благоприятни условия на българина и не му пречете, и той самичък ще се оправи. Доказват го хилядите ни сънародници, съумели в чужбина.

- Най-оптимистичният и най-песимистичният вид за България съгласно резултатите от изборите на 4 април?

- Най-оптимистичният е вотът да образува устойчиво дясноцентристко болшинство с необятна поддръжка, което да излъчи държавно управление, готово да продължи започнатите политики и промени. Най-песимистичният е нежно дясноцентристко болшинство, подвластно от доста други сили.

- А лявоцентристко болшинство?

- Българите са рационални хора. Според мен подобен вид не съществува. Винаги, когато сме стигали до ляво ръководство, в България са се случвали тежки катаклизми, с които след това стопанската система не може да се оправи дълго време. Българска социалистическа партия е потвърдила, че не може да ръководи хора и процеси, а доминирано от левицата държавно управление ще вкара страната в застой и големи опасности.

Владимир Кисьов е роден в Пловдив, фамилен, с две деца. От началото на прехода се занимава с частен бизнес. Първоначално се занимава с търговия, а през последните години влага в туризма, земеделието, строителството и зелената сила.

Един от създателите на „ Съюз за Пловдив “, четвърти мандат общински консултант.

Не крие, че е персонален другар с кмета на Пловдив Здравко Димитров, а за изборите в неделя е лидер на листата на Вътрешна македонска революционна организация за 17-и МИР Пловдив-област.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР