Първата среща в Министерския съвет на работната група, която премиерът

...
Първата среща в Министерския съвет на работната група, която премиерът
Коментари Харесай

Първият дебат за зелените сертификати пропадна, от “Възраждане“ го излъчвали тайно

Първата среща в Министерския съвет на работната група, която министър председателят Кирил Петков сътвори, с цел да дебатира бъдещето на Коронавирус документа, завърши скоропостижно. Тя бе прекъсната половин час след началото по гледище на проф. Радка Аргирова. Причината бе, че представители на " Възраждане " излъчваха скрито съвещанието. След като бяха разкрити, представителите на партията се позоваха на текстове от Закона за авторското право, съгласно който участниците в съвещанието били обществени персони на обществено място и затова нямало по какъв начин да предявят искания, че не желаят да бъдат снимани.

За основаването на работната група представители на " Възраждане " и Кирил Петков се схванаха на 14 януари, когато се срещнаха поради проведения от партията митинг пред Народното събрание с искане документът, необходим за присъединяване в редица мероприятия, да отпадне. Идеята бе в нея да вземат участие специалисти, част от които поддържат мярката за въвеждането на Коронавирус документите, а останалите - не. Групата имаше подложен период до 2 февруари да даде наставления по какъв начин да се действа с условията за документ отсега нататък и да приготви отчет до премиера. Дни по-късно Петков заяви две условия, при които документът да отпадне.

Според Аргирова за цялостно протоколиране на срещата са били планувани двама чиновници, което подсигурява цялост и обективност при документирането й. От партията на Костадин Костадинов възразиха, че лъчение на съвещанието онлайн би било в интерес на " прозрачността " при воденето на диалозите.

По-късно от " Възраждане " дадоха брифинг в коридорите на Народното събрание, на който участваха Деян Николов, ръководителят на партията Костадин Костадинов и Атанас Мангъров. На него Николов съпостави срещата с дебатите по политики, които водеха участниците в обединението преди сключване на съглашение за ръководство на страната. Те бяха предавани онлайн онлайн. Николов прикани премиера Кирил Петков да излезе с позиция дали би трябвало да се излъчва всичко, което се случва в работната група. След това от " Възраждане " ще дефинират по какъв начин ще действат оттук насетне.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР