Първата RGB(пълноцветна) маршрутна табела на превозно средство от столичния градски

...
Първата RGB(пълноцветна) маршрутна табела на превозно средство от столичния градски
Коментари Харесай

София гони Брюксел с RGB маршрутна табела

Първата RGB(пълноцветна) маршрутна табела на транспортно средство от столичния градски превоз от през вчерашния ден радва столичани и гостите на града. Идеята е на експертите по системи за информация на пасажерите Марио Евстатиев и Николай Александров и поражда по време на посещеие в Брюксел, където от години, линиите са нанесени на картата на маршрутната мрежа с друг цвят, който се употребява и като декор на полето за номер на линията върху електронните табели.

Дали може да бъде приложено, специалистите вземат решение да ревизират като за плана притеглят чешка компания, производител на системи за информация и инж. Стоян Стоянов, който е създател на най-детайлната транспортна карта на София.

Електронната табела на рейса ни "казва " по кое време транспортното средство е за гараж

Специалистите получават поддръжка и от общинското сдружение "Столичен автотранспорт ", което дава "зелена светлина " един от новите рейсове MAN да се оборудва с модерното осведомително средство. Авторите на плана залагат и шрифтовете от семейството Sofia Sans Matrix - специфична версия на формалния шрифт на Столична община, създадена в тясно съдействие с неговите създатели. Така, транспортното средство излиза на линия с цялостен набор от нововъведения във връзка с образната информация.

Специалистите анонсират, че това е първото, само че не и последно транспортно средство, на което ще се организира сходен тест. Те към този момент работят върху нов, още по-мащабен план, детайлности за който ще бъдат разкрити напълно скоро.

Пътниците могат да видят осъвремененото транспортно средство по линии 76, 88, 204, 213, 305 и
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР