Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория

...
Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория
Коментари Харесай

Виктория Томова със страхотна победа на старта на Уимбълдън

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на Откритото състезание на Англия по тенис. Томова победи със 7:5, 3:6, 7:5 австралийката Даря Савил. Срещата продължи 2 часа и 42 минути.
27-годишната Томова е 112-а в международната класация сега, а 28-годишната Савил е 98-а в класацията на УТА. Във втория кръг Вики ще играе против поставената под №5 Мария Сакари (Гърция).

Българката пропусна четири сетбола в първата част, само че съумя да я завоюва със 7-5. Вики проби още в първия гейм на мача. При 5-3 Томова пропусна два сетбола на сервис на Савил, а при 5-4 пропусна още два при лично подаване. Това обаче не пречупи българката и тя проби още веднъж за 6-5. След това

Вики затвори първата част в своя изгода с гейм на нула.

Томова стигна първа до пробив и във втората част за 2-1, само че незабавно позволи рибрейк. Савил още веднъж проби за 5-3, а по-късно изравни сетовете на личен сервис.

Томова поведе с 5-2 в третата решителна част, само че позволи равнене за 5-5. Вики сподели темперамент и завоюва идващите два гейма, а с това и мача.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР