Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова започна

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова започна
Коментари Харесай

Вики Томова потегли успешно във Валенсия

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова стартира с победа присъединяване си в шампионата на клей във Валенсия, Испания, откакто в първия кръг българката надигра с 6:3, 6:3 хърватката Тена Лукас.

В първия сет нашето момиче осъществя два пробива против един за Лукас, което ѝ обезпечи задатък от 4:1 гейма и до края българката нямаше проблеми да затвори частта с 6:3 в своя изгода.

Вторият сет обаче стартира положително за хърватката, която поведе с 2:0 след пробив, само че Томова на собствен ред отговори със серия от четири следващи гейма, в която на два пъти взе подаването на своята съперничка, с цел да обърне развоя на частта в своя изгода. В деветия гейм първата ни ракета реализира своя общо пети пробив от началото на мача, с което постави и точка на разногласието след ново 6:3 и малко над час и половина престой на корта.

За 28-годишната софиянка това беше трета победа против Тена Лукас в също толкоз срещи посред им, а в спор за място на четвъртфиналите Вики Томова ще играе против гъркинята Валентини Граматикопулу или испанката Лейре Ромеро Гормас.

С днешния си триумф пък българката проработи 25 точки за международната класация, където сега тя се намира под №98.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР