Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова взе

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова взе
Коментари Харесай

Виктория Томова взе сет на №3 в света, но отпадна в Дубай

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова взе сет на третата в международната класация, само че отпадна във втория кръг на WTA 1000 шампионата в Дубай, ОАЕ.

Тръгналата от квалификациите Виктория отстъпи на третата в схемата Джесика Пегула от Съединените щати след 2:6, 7:5, 1:6 след повече от 2 часа игра.

В първия сет американката поведе с 4:0. Томова съумя да направи по-късно два пробива, само че по този начин и не можа да вземе подаването си до края на частта.

Във втората 27-годишната софиянка се отърси от напрежението, заигра със самочувствие и поведе с 5:1 след два брейка. В седмия гейм Виктория изпусна два сетбола. След това позволи пробив за 5:3. След това обаче дръпна с 40:0 при сервис на Пегула, само че пропиля и трите благоприятни условия за привършване на частта. Геймът се завърза, Томова имаше и общо шести сетпойнт, само че отново не съумя и в последна сметка третата в света взе подаването си. После българката за повторно сервираше за сета, само че отново не съумя.В 11-ия гейм съумя да пробие и при 6:5 за трети път застана на главната линия, с цел да затвори сета. Тя поведе с 40:15 и този път взе частта.

В решаващата част Пегула поведе с 5:0 преди Томова да вземе подаването си. В седмия гейм американката стигна до мачбол и го осъществя неотложно.

Виктория вкара 61 % първи сервис в срещата и завоюва 50 % от точките при разиграването му. Тя направи четири двойни неточности. Българката реализира пет пробива от 13 благоприятни условия, а позволи осем от 11 шанса на съперничката.

За чудесното си показване в Дубай Томова заслужи 90 точки за ранглистата, където е №99 през тази седмица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР