Първата ракета на България Григор Димитров заяви, че е изиграл

...
Първата ракета на България Григор Димитров заяви, че е изиграл
Коментари Харесай

Разочарованият Гришо: Винаги боли, когато загубиш, но тук е още по-горчиво

Първата ракета на България Григор Димитров съобщи, че е изиграл неприятен мач и изрази страдание за пропуснатите благоприятни условия при загубата от Иля Ивашка (Беларус) във втория кръг на турнира Sofia Open.

Поставеният под номер 3 Димитров отпадна от Ивашка след 3:6, 6:7(3) в зала " Арена Армеец " в първия си мач пред родна аудитория от февруари 2017 година, когато завоюва купата при дебюта си на конкуренцията в българската столица.

" Лош мач от моя страна, само че не желая да бъда прекомерно отрицателен. Направих някои промени в последните седмици. Наложи се и желаех да ги опитам тук. Не съумях да вляза в трети сет, а имах толкоз благоприятни условия, от които не се възползвах. За жал не открих разновидности, а и позволих много непредизвикани неточности в най-важните моменти във втория сет. В тайбрека направих някои непредизвикани неточности, а той сервираше доста добре ", разяснява Димитров.

" Сервисът ми вървеше, което демонстрира, че някои неща се усъвършенстват, само че не всички и не толкоз бързо. Като цяло ударите ми не бяха задоволително положителни, с цел да излизам по-често на мрежата. Не открих междина в играта му, а и той изигра доста хубави точки. Но даже с това мое показване имах шансове. Имам доста неща, който би трябвало да оправя в играта си и физически. Налага ми се да приема тази загуба. Винаги боли, когато загубиш, само че тук е още по-горчиво ", добави той.
 Григор Димитров e навън от Sofia Open!
Григор Димитров e навън от Sofia Open!

Беларусинът Иля Ивашка надделя българина с 2-0 сета

Димитров благодари на публиката за поддръжката.

" Оценявам публиката и поддръжката. Когато играя в България, възприятието е по-различно. Искам да вардя тези моменти по-дълго. Това, че играх пред родна аудитория е като победа за мен ", сподели хасковлията и добави, че се надява да не би трябвало да чака още пет години, с цел да взе участие още веднъж в шампионат на родна земя.

Първата ракета на България сега е персонален треньор, откакто се раздели с Данте Ботини по-рано през месеца, само че се надява за началото на новия сезон да има нов човек в екипа му.

Той към момента не е сигурен за програмата си до края на сезона, макар че през октомври е декларирал присъединяване в Астана, Стокхолм и Виена.

" Не съм сигурен за шампионатите, в които ще играя до края на сезона. Сега би трябвало да пътувам за Казахстан, само че ще го обсъдим. По принцип желая да играя всеки ден, само че това зависи и от физическото ми положение ", изясни Димитров.

Българинът не е изгубил вяра, че може да завоюва шампионат от Големия шлем.

" Винаги има късмет, когато имаш ракета в ръка. Сега върви промяна на поколенията, ще има доста разнообразни спечелили. Ако съм добре квалифициран и здравословно добре, постоянно има късмет ", безапелационен е той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР