Първата ракета на България Григор Димитров загуби с 3:6, 1:6,

...
Първата ракета на България Григор Димитров загуби с 3:6, 1:6,
Коментари Харесай

Жалко! Григор Димитров отпадна безславно от Ролан Гарос

Първата ракета на България Григор Димитров загуби с 3:6, 1:6, 2:6 от аржентинеца Диего Шварцман в мач от 1/16-финалите на Ролан Гарос. По този метод българинът няма да има късмет за среща със международния номер 1 Новак Джокович, който ще се изправи против Шварцман в идващия кръг, в случай че преди този момент победи 195-ия Алаж Бедене.

В шампионата преди този момент Гришо записа две чисти победи на шампионата против Маркос Гирон и Борна Чорич.

Първи сет:

Двубоят стартира със свервис гейм на Григор. Шварцман започва по добре и доближи до три точки за пробив. Гришо съумя да избави и трите, само че при 40:40 Шварцман въпреки всичко съумя да пробие. Във втория гейм Шварцман затвърди пробива и поведе с 2:0. 16-ият в света продължи да диктува събитията на корта и в третия гейм доближи до нови три точки за пробив, като осъществя още първата. Григор се надигна при четвъртото разиграване и доближи до три брейк пойнта. Аржентинецът обезврежда и трите.

При равенството Гришо имаше още четири точки за пробив, като най-накрая се възползва и при общо седмата в гейма върна пробива на Шварцман. След доста сложен гейм, минал през три равенства, Григор съумя да завоюва подаването си и понижи изоставането си. Шестият гейм бе доста по-кратък от предходните два и Шварцман бързо завоюва подаването си с 40:15. Аржентинецът получи две точки за пробив в идващия гейм, само че Григор ги обезврежда с два аса.

Впоследствие хасковлията избави нов брейк пойнт. С извънреден форхенд по диагонала Гришо съумя да затвори гейма - 3:4. В осмия гейм Шварцман поведе с 40:15 и всичко изглеждаше решено, само че Димитров сподели страхотни отигравания и доближи до заслужена точка за пробив, която, за жалост, не бе осъществена и аржентинецът взе сервис гейма си и Григор сервира за оставане в мача. Шварцман доближи до нов пробив в деветия гейм и затвори сета при 6:3 в своя изгода.

Втори сет:

Шварцман сервира в първия гейм, като съумя с лекост да вземе подаването си с 40:15. Гришо също нямаше проблем при своя сервис гейм и го взе с 40:30. При третото разиграване Гришо затрудни оптимално противника си, само че Шварцман сподели стоманени нерви и завоюва подаването си 1:2. В четвъртия гейм Шварцман доближи до бърз пробив и поведе с 3:1. Интензивността в играта на Гришо изчезна и аржентинецът без да направи нещо изключително поведе с 4:1 след гейм на 0. Разсеяната игра на Григор и в шестия даде две точки за пробив на Шварцман, а той осъществя още първата и сервира за продобиване на сета. Шварцман завоюва 20 от последните 23 точки и без проблеми затвори сета с гейм на нула.

Трети сет:

Григор изигра съвършен първи гейм и след коренна смяна съумя да го завоюва на 0. Великолепното начало на втория сет изненада Шварцман и това докара до разколебаване в играта на аржентинеца. Григор съумя да се възползва и проби във втория гейм.

Гришо имаше точка за затвърждаване на пробива, само че не съумя да се възползва и Шварцман доближи до брейк пойнт. Аржентинецът не я осъществя. След като на няколко пъти Григор пропусна шансове да затвърди пробива си, Шварцман съумя да го върне, като геймът продължи 12 минути. Следащото разиграване бе доста по-кратко, като Диего Шварцман съумя да го завоюва на 0.

16-ият в света бързо превъзмогна слабото начало на втория сет и с 11 следващи точки съумя да поведе с 3:2, като в петия гейм проби на нула. Гришо прекъсна серията от следващи точки на Шварцман, само че аржентинецът въпреки всичко съумя да затвърди пробива си. Диего продължи с безкомпромисната си игра и доближи до три точки за пробив. Гришо съумя да ги обезврежда, само че се стигна до четвърта точка за пробив, която този път Шварцман осъществя и сервира за мача. Аржентинецът съумя да вземе подаването си, с което и завоюва дуела.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР