Първата ръкавица на Велико Търново и един от боксовите ни

...
Първата ръкавица на Велико Търново и един от боксовите ни
Коментари Харесай

Банабаков отново на ринга в Русия през декември

Първата ръкавица на Велико Търново и един от боксовите ни национали Тинко Банабаков се завърна в остарялата столица през вчерашния ден с бронзовото отличие от Първенството за мъже и дами от страни членки на Европейски Съюз, което се организира в испанския град Валядолид.

Само минути, преди младият състезател да показа за слушателите на Общинското радио във Велико Търново какви ще са главните му цели през идната година, е получил покана за шампионат, който ще се организира в Русия през декември. „ Готов съм, не преставам да се приготвям, ще се веселя да участвам”, разяснява състезателят в категория до 52 кг.

„ За мен миналият сезон, бих го определил като напредничав и в добра посока. Каквото бяхме възнамерявали – успяхме да го осъществим. На този стадий с това финално съревнование доказахме, че вървим в вярна посока и се стремим за още по-добри резултати занапред”, показа четирикратният притежател на премията Спортист на годината на Община Велико Търново.

Около 20-на срещи е имал Банабаков през миналата година, а в бокса всеки мач е подготовка за идващия – в случай че загубиш един, не продължаваш. Първото тестване през 2019 година ще е шампионатът „ Странджа”, който се чака да се организира през февруари. Подготовката по традиция се прави на Белмекен през януари. През юни има Европейско, а към края на лятото и Световно състезание. „ Това са двете съществени надпревари, върху които ще се фокусираме. И настрана ще участваме и на интернационалните шампионати и лагери с задгранични тимове, които са подготовка за тези състезания”, посочи Банабаков.

Той постоянно разгласява мотивиращи послания на формалната си фен-страница, само че най-истинската мотивация, съгласно спортиста е персоналния образец. „ Отдадена, целенасочена работа, непрестанна. Дори когато няма надпревари виждам да упражнявам, да вземам връх тогава, с цел да може след това да ми е по-лесно”, изясни Банабаков и поучава всеки, който желае да реализира триумфи да бъде непрекъснат, да работи крепко, тъй като без работа няма по какъв начин да стане. „ Няма къс път, както множеството хора чакат. Искат лесните пътища, да намерят някакъв трик или нещо, с което да излъжат системата, само че подобен трик няма. Като цяло за огромни резултати се изисква отдадена работа и то – в дълготраен проект. Всичко хубаво изисква време и доста труд”, безапелационен е първенецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР