Първата проверка срещу и.д. главен прокурор Борислав Сарафов е приключила

...
Първата проверка срещу и.д. главен прокурор Борислав Сарафов е приключила
Коментари Харесай

Първата проверка срещу Сарафов го оневини по казуса за съмнителни имотни сделки

Първата инспекция против и.д. основен прокурор Борислав Сарафов е завършила с отвод за покачване на обвиняване.

Това оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира информация от Даниела Талева - съдията, която беше избрана да проверява Сарафов по линия на новия механизъм за надзор на основния прокурор при подозрения за негова престъпна активност.

Сигналът, по който Талева е работила, визира данните на " Бивол " за съмнителни имотни покупко-продажби на фамилията на Борислав Сарафов. Неговият наследник Боби беше махленски в придобиване на терени на нереално ниски цени, върху които след това компаниите му строят жилищни здания.

Един от терените край София се оказа продаден на Сарафов-син от някогашен общински консултант от ГЕРБ-Божурище Станимир Жарков.

Интересното е, че фиктивен адресант на сигнала е Веселин Иванов - шеф на " Публична връзка " в администрацията на основния прокурор. Иванов заемаше тази позиция по времето на Иван Гешев, само че и сега стои на същия пост - т.е. зависещ е на Сарафов.

Проверката на специфичния проверяващ магистрат обаче е стигнала до извод, че " изказванията, които се излагат в медийните изявления, приложени в сигнала, не се удостоверяват от събраните материали по инспекцията ".

Сарафов и всички персони, упоменати в публикациите на " Бивол ", са били разпитани, изискани са и нотариални актове и други документи.

Решението на Талева за отвод от досъдебно произвеждане е постановено още на 25 януари и досега няма информация то да е обжалвано от подателя на сигнала Веселин Иванов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР