Първата пратка от 60 000 дози от ваксината на компанията

...
Първата пратка от 60 000 дози от ваксината на компанията
Коментари Харесай

Първата пратка ваксини на Джонсън и Джонсън пристигна в Румъния

Първата пратка от 60 000 дози от имунизацията на компанията " Джонсън и Джонсън " дойде тази заран в Румъния и към този момент ще остане на склад, оповестява телевизия Диджи24. Това става ден откакто фармацевтичният колос разгласи краткотрайно прекъсване на доставките на серума за Европейския съюз.

" Ваксината на Джонсън и Джонсън дойде в Румъния. Тази заран към 6.40 часа в страната влязоха първите 60 000 дози от имунизацията през граничния пункт Нъдлак-2.

Напомняме, че досега Европейският съюз е одобрил четири ваксини против COVID-19: " Комирнати " ( " Пфайзер " ), " Модерна ", " Ваксзеврия " ( " АстраЗенека " ) и " Янсен " ( " Джонсън и Джонсън " ), се показва в известие на Националния комитет за съгласуваност на имунизационните действия.

Ваксината на " Джонсън и Джонсън " е единствената от четирите, която се ползва единствено в една доза.

Властите в Румъния оповестиха, че чакат разяснения от Европейската организация по медикаментите по отношение на имунизацията Янсен. Дотогава имунизацията ще остане на склад, добави Българска телеграфна агенция.

Компанията " Джонсън и Джонсън " даде обещание на Европейски Съюз доставка на 55 милиона дози от имунизацията до края на юни, отбелязва малкия екран. Първите дози започнаха да се изпращат на страните от Европейски Съюз в понеделник, само че американската компания разгласи през вчерашния ден отсрочване на идващите доставки.

Компанията съобщи, че ще изследва дружно с европейските здравни управляващи извънредно редките случаи на образуване на кръвни съсиреци, за които алармираха Съединени американски щати след използването на тази имунизацията. Там досега са сложени над 6,8 милиона дози от нея, само че през вчерашния ден използването ѝ беше прекъснато, откакто една жена умря, а друга беше призната в болница в тежко положение поради разстройства в кръвосъсирването, зародили след имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР