Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров показва най-доброто, на

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров показва най-доброто, на
Коментари Харесай

Ударът на турнира: Бекхенд уинърът на Григор, след който самият той не можа да повярва

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров демонстрира най-хубавото, на което е кадърен, през актуалната седмица на АТР 500 конкуренцията в Ротердам и изцяло справедливо през днешния ден си обезпечи място в полуфиналната фаза на шампионата. Това стана факт след извънредно трагичен четвъртфинален конфликт против международния №25 Алекс де Минор, в който нямаше нищо несъмнено до последната точка.

Двубоят бе решен в тайбрек в третата част, където австралиецът разполагаше с два мачбола, само че българинът засвидетелства възхитителна борбеност и съумя да отрази всяка една от опциите пред съперника си, след което на собствен ред да реализира минипробив и да се поздрави с крайния успех.

Както се и очакваше поради пословичните атлетични качества на всеки от двамата състезатели, срещата бе изпълнена с обилие от динамични и продължителни разигравания. Сред тях обаче мощно се открои един печеливш удар от бекхенд на Димитров, който хвана милиметри от външната част на линията и заслужи овации от Де Минор. 

Самият Григор не можа да повярва какво съумя да сътвори и в продължение на няколко секунди остана същински стъписан от случилото се. На екраните на корта обаче бе излъчено видеоповторение, на което се видя по какъв начин топката закача едвам няколко милиметра от корта и което провокира откровена усмивка от страна на нашето момче. 

Въпросното осъществяване даже накара Tennis TV да възкликнат, че това е най-хубавият минаващ удар, който съществува, а тук имате опция да му се насладите сами:

The reaction says it all!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР