Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си
Коментари Харесай

12 години по-късно: Григор се завръща на турнир във Франция през февруари

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри сезона си преди броени дни, откакто в ролята на играеш капитан поведе България в новосформираната отборна смесена конкуренция United Cup, където загатна, че се намира в отлична физическа и спортна форма. Бившият номер три изигра извънредно мощен дуел против Стефанос Циципас на старта в шампионата, губейки след тайбрек в решителния сет, като след това излезе на корта и надделя Давид Гофен, давайки подтик на отбора ни към постигнатия исторически триумф с 3:2 против селекцията на Белгия.

През вчерашния ден научихме, че българинът е взел решението да се включи в демонстративната конкуренция Koyoong Classic в дните преди началото на Аустрелиън Оупън (16-29 януари), на който най-хубавият ни тенисист ще взе участие за 13-та поредна година в главната скица и със своята 28-ма позиция в международната класация е измежду поставените играчи. Впоследствие след повече от месец на Зеления континент, то първата ни ракета ще се завърне в Европа за обичайно мощния АТР 500 шампионат в Ротердам (13-20 февруари), където през 2018 година отстъпи във финала на Роджър Федерер.

Ангажиментите на Гришо обаче надалеч няма да спрат дотук, откакто през днешния ден стана ясно, че хасковлията е декларирал нова конкуренция в календара си - тази в Марсилия от категория АТР 250, провеждаща се в седмицата след надпреварата в Ниската земя. В предишното някогашният първенец от АТР финалите е взел участие едвам два пъти на шампионата във френския град, като вторият път датира от към този момент далечната 2011 година, когато нашето момче беше още младеж. В предварителния лист с играчите декларирали присъединяване на конкуренцията в Марсилия през този сезон откриваме още имената на Хуберт Хуркач, Стан Вавринка, Яник Синер, Холгер Руне, Карен Хачанов, Алекс де Минор и локалните любимци Гаел Монфис и Ришар Гаске.

Players confirmed for ATP250 Marseille, 20-26 February
Hubert Hurkacz
Stan Wawrinka
Gael Monfils
Grigor Dimitrov
Richard Gasquet
Alex de Minaur
Jannik Sinner
Holger Rune
Karen Khachanov
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР