Първата ни ракета Григор Димитров не успя да пребори мотивирания

...
Първата ни ракета Григор Димитров не успя да пребори мотивирания
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби от мотивиран чех на старта в Стокхолм

Първата ни ракета Григор Димитров не съумя да пребори стимулирания чешки тенисист Иржи Лехечка, допускайки проваляне с 4:6, 6:1, 6:7 (5:7) на шампионата от серията АТП 250 в Стокхолм. Родният тенисист се бори мъжки и беше единствено на две точки от победа в решителния тайбрек, само че позволи срив в най-важния миг и неговия противник не сподели благосклонност

Родният №1 стартира с елементарен гейм на 15, само че Лехечка отговори и небрежно изравни резултата. Двамата продължиха да са постоянни на собствен сервис до петия гейм, когато родният тенисист позволи пропукване.

Лехечка съумя да стигне до две точки за пробив, само че неточности във значимите моменти върнаха паритета до 40:40. Григор сподели самообладание и затвори гейма за 3:2.

Последваха още безметежни геймове, като хасковлията даже затвори седмата част на нула. В деветия гейм обаче Григор още веднъж се разпадна в характерен собствен жанр, като Лехечка го проби на 15, с цел да получи опция да сервира за сета.

Лехечка трябваше да се бори със зъби и нокти във финалния гейм на сета, само че мощните му и прецизни удари от дъното на корта не оставиха късмет за Гришо, с цел да бъде финализиран сета при 6:4 за чеха.

Началото на втория сет беше извънредно оспорвано. Григор взе без напрежение личния гейм, само че по-късно родната първа ракета принуди Лехечка да се измучи брутално за личното си подаване. Българинът изпусна цели 3 точки за пробив, само че при четвъртия опит съумя да вземе своето и поведе с 2:0.

Димитров срещна още веднъж сериозна опозиция, с цел да затвърди пробива си, спасявайки две точки за пробив на Лехечка. С всяка последваща точка изглеждаше, че желанието на чеха да играе в този сет понижава, което докара и до втори пробив за Григор за 4:0.

Двамата играчи взеха своите подавания до края на сета, който приключи при 6:1 в интерес на родния №1.

Решителната част стартира с по един относително елементарен гейм за двамата тенисисти. Лехечка обаче натисна педала на газта още веднъж и пробив родния играч на 30 в четвъртия гейм, а по-късно усили задатъка до 4:1.

Димитров обаче не беше подготвен да се откаже и съумя да върне брейка за 3:4, с което върна сета в изходна позиция. Двамата оттова насетне започнаха да демонстрират оптималната централизация в своите геймове, печелейки ги без огромни проблеми. Така се стигна до решителен тайбрейк.

В него Григор потегли мощно и взе мини пробив още след първото разиграване, преди да вземе и двете си подавания за 3:0. Хасковлията поддържаше постоянна разлика и при 5:2 изглеждаше като сигурен победител. Лехечка не се съобщи и принуди нашия състезател да сервира за сета.

Гришо обаче се огъна и след серия от следващи точки Лехечка се поздрави с изстрадана, само че заслужена победа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР