Първата ни ракета Григор Димитров е все по-близо до дебютно

...
Първата ни ракета Григор Димитров е все по-близо до дебютно
Коментари Харесай

Историческо! С още една победа Григор задминава Джокович в ранглистата. Нашият с шанс за Топ 4

Първата ни ракета Григор Димитров е все по-близо до дебютно присъединяване на Финалния шампионат на ATP в Лондон през ноември. С успеха си с 6:3, 7:6 (3) против Сам Куери в третия кръг на “Мастърс ”-а в Шанхай тази заран Димитров за първи път в кариерата си се класира на 1/4-финалите в това съревнование и събра 3455 точки във виртуалната ранглиста за ATP Race. Финал в Шанхай ще подсигурява на 100% на Григор присъединяване на влиятелната конкуренция в британската столица още след края на тази седмица. 

Трябва да се означи, че през днешния ден Димитров записа победа против директен съперник за място в осмицата в Лондон, защото Куери е измежду претендентите за присъединяване на Финалния шампионат, написа " Спортал ". Димитров към момента не знае името на противника си в идната фаза, само че е доста евентуално да се изправи на 1/4-финалите още веднъж против международния №1 Рафаел Надал. В Пекин предходната седмица 26-годишният хасковлия претърпя девето проваляне от испанския левичар, против който има единствено една победа в кариерата си досега. Надал играе по-късно през днешния ден с италианеца Фабио Фонини, който в полза на истината нееднократно е създавал проблеми на 31-годишния испанец.

За Финалния шампионат на ATP към днешна дата са се класирали публично трима души - Рафаел Надал, Роджър Федерер и Александър Зверев. Димитров е пети в класацията, само че би могъл да изпревари след края на шампионата четвъртия Тийм, който към този момент отпадна от шампионата в китайския град.

В същото време, Димитров още веднъж се върна на рекордното в кариерата си осмо място в ранглистата на ATP, към момента единствено във виртуалната й версия, само че хасковлията няма по какъв начин да бъде изпреварен от различен тенисист. Нещо повече, все още Димитров (3590 точки) към този момент е единствено на 175 точки зад седмия в класацията Новак Джокович и при триумф на 1/4-финалите ще събере 3770 точки и ще измести сърбина, за който сезонът от дълго време завърши. Ако това стане факт, Григор ще записва и ново рекордно достижение в кариерата си. 
Григор има научен късмет даже за 4-ото място в международната класация след края на шампионата при осъществяването на избрани условия. За задачата Димитров би трябвало да завоюва шампионата (ще събере 4410 точки, в случай че го стори), а Марин Чилич да запише най-вече още една победа до края на конкуренцията. Преди минути от надпреварата отпадна международният №4 Александър Зверев, който е с 4400 точки все още. Поставеният под №3 Зверев отстъпи с 6:3, 6:7 (5), 4:6 пред поставения под №16 аржентинец Хуан Мартин Дел Потро.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР