Първата ми заповед ще е в МС да се влиза

...
Първата ми заповед ще е в МС да се влиза
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако искаме по-добро бъдеще, трябва да работим заедно, дори и с опозицията

Първата ми заповед ще е в Министерски съвет да се влиза със " зелен документ "

Днес е значим ден да продължим смяната - смяната на мисленето и смяна в ръководството. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че в случай че желаеме по-добро бъдеще за България би трябвало да работим дружно. Това съобщи от трибуната на Народното събрание Кирил Петков.

Заедно с четиримата съдружни сътрудници ние проведхме общи диспути и подписахме съглашение в 120 страници за нужните политики тази смяна да се реализира ", сподели номинирани за министър-председател Кирил Петков в обръщението си към Народното събрание.

Той показва състава на Министрески съвет, който Народно събрание ще подложи на гласоподаване по-късно. Петков съобщи, че дружно би трябвало да работят с позоицията, когато приказваме за конституционни промени и промени с въдебната власт.

Предложените от него министри бяха съпроводени с показване на съответни цели. „

В енергетиката би трябвало да избягнем на нарастването на тока от 1 януари. Нашата цел е понижаване на цените за бизнеса. Ниски цени за конкурентнособност и битови консуматори, диверсификация, с цел да не да подвластен от никого.

Гръцката връзка би трябвало да стане факт по-бързо ", сподели Петков.

В бранш опазване на здравето той съобщи, че би трябвало да се овладее КОВИД рецесията. „ Не можем да чакаме следвщата вълна от идващия вариант да удари българското опазване на здравето, стопанска система и учебни заведения. Имаме два разновидността - единият е да махнем документите, да не обръщаме внимание на имунизацията и да си затворим очите пред науката.

Другият вид е да кажем - би трябвало да се имунизираме, непринудено и да оябсним, че това е единственият метод да не затваряме децата си у дома и да не пълним лечебните заведения. По имунизация оставаме зад Руанда и Таджикистан. Първата ми заповед ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен документ.

Не може дребният ресторант на ъгъла да изисква зелен документ, а в Министерски съвет да се влиза без подобен ", добави Кирил Петков.

Той сподели, че мотото на тяхното държавно управление ще е нулева приемливост към корупцията и всеки лев, изхарчен непозволено. Контролът за националните финанси и еврофенсовоете ще е на зам.

Министър-председателя и министър на финансите Асен Василев. „ Министерството на вътрешните работи ще има една съществена цел - да няма един човек над закона. Никой да не усеща, че тяхното закононарушение ще остане безнаказано. Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото равнище.

За министър на вътрешните работи предлагам Бойко Рашков ", сподели Петков. За бъдещите министри той съобщи, че ще е пръв измежду равни. И още веднъж акцентира, че би трябвало да работят с опозицията. „ Следете всяка наша стъпка и неточност. Бъдете градивни. Това, което управляваме, не са нашите пари, а парите на жителите ", обърна се Петков към опозицията. Той подкани както партньоите, по този начин и останалите партии да поддържат оферти състав на държавно управление.

Заедно би трябвало да работим и с опозицията, когато приказваме за конституционни промени, промени в правосъдната власт, добави Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР