Първата ми реакция беше, че това е фейк новина, не

...
Първата ми реакция беше, че това е фейк новина, не
Коментари Харесай

Проф. Иван Литвиненко: Първата ми реакция беше, че това е фейк новина, не исках да повярвам

Първата ми реакция беше, че това е фалшив вест, не желаех да допускам. Дори стопирах изказването на Обществения съвет, до момента в който не видях на уеб страницата на Министерски съвет, че това е фактически решение. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " проф. Иван Литвиненко - ръководител на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница, в коментара си за абсурда с държавното решение за създаване на частна детска болница.

Служебният министър председател Димитър Главчев анулира решението на кабинета за градеж на частна детска болница " Мама и аз " и сложи въпроса за оставка на здравния си министър. Разрешението за градеж на частната болница провокира остри реакции от страна на президента, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а от ГЕРБ показаха като приоритет държавната детска болница, без да разясняват решението на кабинета " Главчев ".

Тази тематика я бяхме не запомнили. Тя възкръсва от 2022 година два пъти, това е третият път. След като няколко постоянни и служебни държавни управления съумяха да загърбят това предложение и да не взимат решение по него, в този момент внезапно това служебно държавно управление, което има за задача изборите след месец, извади тази карта и разбуни цялата общност, напомни проф. Литвиненко.

За него зад тези дейности са ползите на " Търговска лига ".

Те са частници, аз не желая да диспутирам с тях. Тук въпросът е кои са тези хора в администрацията на Министерство на здравеопазването и Министерски съвет, които сложиха на дневен ред този въпрос. Прав е министър председателят Главчев, че би трябвало да откри хората, които са го подвели, с цел да одобряват те едно такова решение, безапелационен беше той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР