Първата лунна мисия на Южна Корея - Korea Pathfinder Lunar

...
Първата лунна мисия на Южна Корея - Korea Pathfinder Lunar
Коментари Харесай

Как изглеждат областите на Луната, където Слънцето никога не свети

Първата лунна задача на Южна Корея - Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) или Danuri, разгласява дебютни изображения от камерата ShadowCam. Тя е основана за наблюдаване на непрекъснато затъмнените области наоколо до лунните полюси, оповестява CNET.

Разработката на камерата е осъществена с финансовата поддръжка на NASA. С нейна помощ корейските експерти възнамеряват да дефинират областите, в които слънчевата светлина в никакъв случай не доближава лунната повърхнина.

И точно фотосите на такива области са оповестени в този момент от учените. Съобщава се, че тези фотоси, наред с други неща, би трябвало да оказват помощ за бъдещите проучвания. Самата камера е ситуирана на борда на KPLO, който е изстрелян през август 2022 година Апаратът доближи лунната орбита едвам през декември.

Според специалистите, благодарение на ShadowCam се възнамерява картографирането на лунната повърхнина, което да се употребява в бъдещи проучвания. Включително и в такива, свързани с търсенето на химични детайли или субстанции с ниска температура на шупване, като водород, хелий или вода.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР