Първата жена кметица на Амстердам обмисля да затвори известния квартал

...
Първата жена кметица на Амстердам обмисля да затвори известния квартал
Коментари Харесай

Кметът на Амстердам обмисля да закрие квартала с червените фенери

Първата жена кметица на Амстердам обмисля да затвори известния квартал с алените фенери поради изискванията, при които работят жреците на любовта, написа " Гардиън ".

Фемке Халсема, някогашен водач на Зелената партия в Холандия, която пое ръководството на Амстердам през предходната година, разяснява, че градът " би трябвало да се осмели да мисли за квартала с алените фенери без проституция ".
 Амстердам не разрешава колите и моторите на бензин и дизел от 2030-а
Амстердам не разрешава колите и моторите на бензин и дизел от 2030-а

Борят се със замърсяването на въздуха

Кметът желае да се ускори битката с трафика на хора и понижаване на броя на туристите по тесните улици около каналите в някои елементи на града.

" Тези цели не подлежат на договаряния " , сподели Халсема пред градския вестник Het Parool и описа, че преди доста време моряците са отивали в квартала след месеци в морето, с цел да се позабавляват с холандски дами, само че в този момент обстановката е друга, защото най-вече има чужденки, които не знаят по какъв начин са попаднали там.

В най-красивата и остаряла част на града ни има трафик на хора , добави кметът. Според нея дамите зад 330-те прозорци в известния квартал са се трансформирали в още една атракция, която притегля туристите.
 Амстердам за първи в историята си избра жена за кмет
Амстердам за първи в историята си избра жена за кмет

Бившият политически водач Фемке Халсема ще поеме ръководството

" Освен трафика на хора, би трябвало да се понижат измамите и прането на пар и, и трето, желая по-малко стеснение за жителите и търговците. Трябва да бъде по-тихо, по-чисто и по-приятно за живеене занапред ", изясни тя желанието си.

Освен затваряне на квартала с алените фенери, други вероятни разновидности са възбрана на прозорците на бордеите, само че в това време се разреши на проститутките да продължат активността си, пренасяне на някои от прозорците и други ограничения.

Въпросът ще бъде разискван на дебата, плануван за идната седмица. По-късно през лятото ще бъде взето решение за понижаване на разновидностите до два , обсъждани от съвета.

Зелените държат 10 от 45-те места в съвета, само че партията си обезпечи поддръжката на D66 и социалистите за пренасяне на проститутките от центъра на града.

Халсема отхвърли да заяви кои политики поддържа. Тя разясни, че не оспорват правото на дамите да работят като проститутки в Амстердам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР