„Първата илюзия, която се разби е, че имаме 100 дни

...
„Първата илюзия, която се разби е, че имаме 100 дни
Коментари Харесай

Кирил Петков: На никой не му харесва зеления сертификат, но има условия, за да го махнем

„ Първата заблуда, която се разруши е, че имаме 100 дни толеранс, като ново държавно управление, ние нямахме нито 1. Още на първия ден се сблъскахме с за нарастванията на цените тока, газата... Всеки ден е цялостен с рецесии, и би трябвало да се решат, стимулирани сме да го сторим”, съобщи министър председателят Кирил Петков в предаването от „ Още от деня” по Българска национална телевизия.

На въпрос дали вземат решение въпросите или ги установяват, Петков съобщи, че са заварили един модел на функционалност – какъв брой са заболели и по кое време и по какъв начин да затваря стопанската система и учебните заведения.

„ Ние направихме модел на функционалността на най-критичния фактор в здравната система – интензивните кревати и какъв брой свободни има. На базата на този модел управляваме най-голямата вълна, без да има огромно стягане на мерките”, сподели министър председателят. Той съобщи, че няма огромно затваряне, като всеки ден има прогноза какво ще се случи след няколко дни.

„ Събрахме най-хубавите лекари, физици, математици и работихме събота и неделя, с цел да изготвим този модел. Направихме бездънен разбор, който не се вижда на повърхността. Хората, които са така наречен антиваксъри са минимум 15 групи с разнообразни претекстове. Някои се лекуват с чайове, билки… други мислят, че са недосегаеми, трети имат вяра нещо друго. Това,което ги сплотява е, че в случай че няма естрада, в случай че няма кой да ги изслуша стават агресивни”, изясни Петков. Той добави, че на никой не му харесва зеленият документ, само че той ще отпадне, че в случай че стигнем до 60% имунизация или в случай че паднат до 5% заетите кревати.

За нещастието във Враца с умрялата жена, Петков съобщи, че е удовлетворен от реакцията на Сербезова, откакто е направила цялостна инспекция и незабавно са се взели ограничения за всички незабавни центрове.

Очаквайте детайлности!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР