Първата група замина от Ереван за , където ще контролира

...
Първата група замина от Ереван за , където ще контролира
Коментари Харесай

Първата група руски миротворци заминаха за Нагорни Карабах

Първата група отпътува от Ереван за, където ще управлява осъществяването на контрактуваното сред водачите на Русия, Армения и Азербайджан спокойно съглашение.
Повече от 400 военнослужещи от 15-та миротворческа бригада на Централния боен окръг бяха превозени със самолети от съветския град Уляновск до Ереван. Предстои им да изминат с коли към 250 километра от арменската столица до зоната на спора в Нагорни Карабах.
 Гневни арменци разрушиха институции в Ереван и офис на Сорос Гневни арменци разрушиха институции в Ереван и офис на Сорос
Протестиращи трошиха порти и прозорци в Народното събрание и държавната постройка, разрушиха и офис на Сорос в центъра на Ереван, заяви Интер...
Подписаното от президентите на Русия и Азербайджан и и премиера на Армения съглашение планува разполагането в региона на към 2000 съветски миротворци с близо 500 единици профилирана техника. Те би трябвало да останат в Нагорни Карабах 5 години.
Периодът на пребиваването им ще се удължава автоматизирано с по пет години, в случай че Баку или Ереван не изискат преустановяване на съветското военно наличие.
Снощи президентите на Русия и Турция Владимир Путин и разискаха в телефон диалог по самодейност на турската страна подписаното съглашение.
Путин уведомил турския си сътрудник за договореностите с президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян, зафиксирани в тристранното изказване от 9 ноември. Ердоган дал висока оценка на посредническите старания на Русия, които основават добра основа за реализиране на трайно и всеобхватно споразумяване на нагорнокарабахския спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР