Първата голяма инфраструктурна програма за България Транспортна свързаност 2021-2027“ с

...
Първата голяма инфраструктурна програма за България Транспортна свързаност 2021-2027“ с
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Стартирахме програма „Транспортна свързаност“ и Плана за възстановяване, и убедихме ЕК Коридор 8 да стане приоритетен

Първата огромна инфраструктурна стратегия за България „ Транспортна съгласуваност 2021-2027 “ с бюджет 1.61 милиарда евро, беше готова, импортирана и утвърдена от Европейската комисия, регистрира вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на показване на активността на държавното управление.

Така дадохме зелена светлина на вложения в едни от най-големите пътни и железопътни планове у нас, в закупуването на профилирано съоръжение във водния превоз, както и вложения за понижаване на нездравословните излъчвания от превоза.

Стартира действителното осъществяване на Националния проект за възобновяване и резистентност. Убедихме Европейската комисия да включи Коридор № 8 в предпочитаната европейска транспортна мрежа. Направлението София-Скопие-Дуръс-Бари бе несъмнено като част от европейския кулоар „ Западни Балкани-Източно Средиземноморие “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР