Първата фаза на ваксинирането ще приключи в края на месеца.

...
Първата фаза на ваксинирането ще приключи в края на месеца.
Коментари Харесай

Масово ще тестват учителите за коронавирус преди връщането в класните стаи

Първата фаза на имунизирането ще завърши в края на месеца. След нея стартира имунизирането на втора фаза – домове за възрастни и учители, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов откакто посрещна първите дози от имунизацията на " Модерна ".

В момента се прецизира по какъв начин тъкмо ще се прави процеса на имунизиране. Желаещите да се имунизират в домовете за възрастни хора са към 21%, заключи той, представен от Българската национална телевизия.

От 25 януари сме планували всеобщо тестване измежду българските учители, с цел да преценим дали и по какъв начин да се започва отчасти присъствено образование, сподели още здравният министър. " Имаме проект да тестваме всички български учители. Този проект е коментиран с министър Красимир Вълчев. Ние сме длъжници на системата на образованието ", безапелационен беше Ангелов.

Днес получихме първата доставка на имунизацията на " Модерна ". Дозите от имунизацията са извънредно малко и ще бъде разпределена за РЗИ – София, заяви министърът. На 25 януари 4000 дози ще дойдат нови количества и ще бъдат разпределени във районите на страната.

Страната ни е поръчала общо половин милион дози от имунизацията на " Модерна ". Основното количество се чака да дойде у нас през месеците април и юли, като е допустимо да днастъпят промени според от произвоствения потенциал на компанията.

" Европейската комисия подписа контракт за спомагателни количества ваксини от първата доставена в България ваксина - на " Пфайзер ". Българската страна взе участие в това съглашение с индикативни количества към днешна дата - близо 2,9 млн. ваксини. В развой на регистрация е и имунизацията на " Астра Зенека ", добави още здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР