Първа по рода си среща в Пловдив между институциите и

...
Първа по рода си среща в Пловдив между институциите и
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР: Гарантираме за спокойни и честни избори в Пловдив

Първа по рода си среща в Пловдив сред институциите и представители на политическите сили с мото " Произвеждане на почтени и демократични избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година - провокации и решения " се организира в постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. В нея участваха регионалният управител Ангел Стоев, шефът на полицията старши комисар Димитър Балев, районният прокурор Чавдар Грошев, представители на ДАНС, 16 и 17 РИК, на политическите сили.

Вчера беше обявено, че в срещата ще взе участие и кметът Здравко Димитров, само че се оказа, че община Пловдив не е пратила собствен представител, съобщи Plovdiv24.bg.

В регионалната дирекция на полицията е образуван щаб за организация за осъществяване на изборите. 

В събота - денят преди изборите, постройката на прокуратурата в Пловдив ще е отворена от 8.30 до 18 ч., а в самия избирателен ден ще има дежурни прокурори, които ще одобряват сигнали от жители за нарушавания на изборния развой. Всички сигнали неотложно ще бъдат разпределяни за култивиране в оптимално къс период, с цел да се реши дали има съображение за досъдебни производства. 

Районният прокурор моли към хората да не подават еднакъв сигнал до разнообразни институции, а единствено до една и то там, където на тях им е най-удобно. Към момента няма подадени сигнали за нередности и нарушавания. 

" Това е първата среща, на която участвам, преди избори. Важна е, с цел да получим информация каква организация планува всяка институция. Имахме доста въпроси. Очакваме спокойни и почтени избори в град Пловдив " - сподели регионалният координатор на ГЕРБ за Пловдив град Иван Тотев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР