Първа копка на улица Хан Аспарух“ в Калековец направи кметът

...
Първа копка на улица Хан Аспарух“ в Калековец направи кметът
Коментари Харесай

Стартира важен проект в Калековец

Първа копка на улица „ Хан Аспарух “ в Калековец направи кметът на Община Марица Димитър Иванов. Инфраструктурният план е първи в мандата на Георги Вълков, който сложи камък в основата на улицата. Инициативата бе благословена от отец Красимир.
Прочетете още
Предстои реорганизация на 700 метра от улица „ Хан Аспарух “, през която минава  изключително деен трафик на леки и тежкотоварни коли. „ Възлагам контрола по осъществяването на плана на кмета Георги Вълков. Ангажирам се да ревизирам обекта постоянно. Апелирам строителната компания да извърши в период и качествено пътния сектор “, съобщи кметът Димитър Иванов. Той добави, че обновяването на улицата се реализира със средства от Европейски Съюз, от общинския бюджет, както и с национално съфинансиране.

След това даде старт на новия план, като алегорично разруши шампанско в багера, който ще прави строителните действия на пътния сектор. На събитието участваха ръководителят на Общински съвет Марица Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, общински съветници и поданици на Калековец, както и работещи в индустриалната зона на селото.

Реконструкцията на ул. „ Хан Аспарух “ планува възстановяване качеството на настилката в сектора от кръстовището на ул. „ Цар Симеон “ до ул. „ Никола Вапцаров “. Проектът е на стойност над 365 000 лв. и цели възстановяване публичната среда и качеството на живот на жителите на Калековец и работещите в предприятията. Той се реализира с финансовата поддръжка на Европейски Съюз в размер на 206 000 лв., като Община Марица съфинансира реконструкцията със 135 751 лв., а държавното присъединяване е на стойност 23 000 лв..  



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР