Първа група руски затворници бяха амнистирани и освободени, след като

...
Първа група руски затворници бяха амнистирани и освободени, след като
Коментари Харесай

Русия освободи първа група затворници, сражавали се в Украйна

Първа група съветски пандизчии бяха амнистирани и освободени, откакто са се съгласили да се бият в Украйна , заяви ръководителят на паравоенната група " Вагнер " , чиито бойци са на фронтовата линия дружно с съветската войска, съобщи Франс прес.

Бизнесменът Евгений Пригожин , непосредствен до президента Владимир Путин, приказва интензивно пред медиите от началото на съветската инвазия.

" Работили сте до края на контракта си. Работихте честно, с достолепие ", обръща се Пригожин към група мъже на видеозапис, публикуван от РИА Новости. Той приканва съветското общество да се отнася " с най-голямо почитание " към хора, които са се сражавали шест месеца в подмяна на свободата си.

" Не пийте прекомерно доста, не взимайте опиати, не изнасилвайте дами, не правете нелепости ", споделя още Пригожин - самият той някогашен нарушител, станал предприемач , отбелязва Агенция Франс Прес.

Бойците на " Вагнер " са на предната линия в борбата за Бахмут . Руските сили се пробват безрезултатно да завладяват този източен украински град от лятото. И двете страни в спора понасят там тежки загуби.

Преди войната в Украйна наемници от " Вагнер " са били изпращани в Сирия, Либия и няколко африкански страни. През септември в обществените мрежи беше оповестен видеоклип, на който се вижда по какъв начин в двора на затвор мъж, доста наподобяващ на Евгений Пригожин, предлага на пандизчиите да се причислят към съветските военни елементи в Украйна.

" Ако дойдете в Украйна и решите, че тя не е за вас, ще сметнем това за дезертиране и ще ви гръмнеме. Имате ли въпроси, момчета? ", споделя мъжът на записа.

Той също по този начин им подрежда да не се предават и показва, че в случай че бъдат хванати, новобранците ще имат със себе си гранати. " Ако умрете, тялото ви ще бъде върнато на мястото, което сте написали във формуляра ", декларира още мъжът на записа.
От компанията на Пригожин " Конкорд " нито потвърдиха, нито отхвърлиха, че това е точно той.

" Ако бях пандизчия, щях да бленувам да се причисля към този другарски тим, с цел да мога освен да изплатя дълга си към отечеството, само че и да го върна с лихвите ", цитира обаче " Конкорд " изказване на своя притежател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР