Партньорството цели преодоляване на дефицита на 14-нм чиповеSamsung може да

...
Партньорството цели преодоляване на дефицита на 14-нм чиповеSamsung може да
Коментари Харесай

Samsung ще произвежда процесори за Intel

Партньорството цели превъзмогване на недостига на 14-нм чипове

Samsung може да задоволи търсенето на 14-нм чипове от Intel
(снимка: Samsung)

Samsung Electronics се съгласи да създава централни процесори (CPU) по поръчка от Intel, с цел да помогне на американската компания да се оправи с дефицита на чипове за районен съд промишлеността, заяви корейското издание The Investor.

Intel е изправена пред софтуерни проблеми. Опитвайки се да овладее 10-те нанометра, компанията не съумя да пусне серийно произвеждане по този софтуерен развой. В същото време е налице дефицит на 14-нм процесори, който Intel безрезултатно се пробва да удовлетвори от края на 2018 година Съдейки по неотдавнашно опрощение към клиентите за забавянето на доставките, казусът към момента не е решен.

Според източници от промишлеността, Intel е принудена да се обърне различен производител, на който да разпореди поръчки за процесори. Очевидният избор в интерес на най-големия контрактен производител – тайванската TSMC – трябваше да бъде изключен, защото TSMC създава 7-нм чипове за AMD, която конкурира Intel.

Samsung, от своя страна, е един от дребното производители по контракт, които могат да задоволят търсенето на 14-нм чипове от Intel. Графикът за осъществяване на поръчките не се прецизира. Според някои източници, Samsung ще създава процесори Intel Rocket Lake, които ще бъдат показани през 2021 година
още по тематиката
За първи път Intel разпорежда производството на своите процесори на друга компания. Индустриални колоси като IBM, Nvidia и Qualcomm са също клиенти на Samsung, само че за разлика от Intel, те нямат лични индустриални мощности за чипове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР