Партийното разнообразие в Народния театър Иван Вазов може би е

...
Партийното разнообразие в Народния театър Иван Вазов може би е
Коментари Харесай

Минеков за Народния театър: Партийното разнообразие може би е удобно, но дали е полезно

Партийното многообразие в Народния спектакъл „ Иван Вазов ” може би е комфортно, само че дали е потребно за театъра, разяснява пред публицисти служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Минеков заяви, че инспекция по случая с надрасканата с надписи „ Движение за права и свободи ” и „ изчезвай ” врата на ПР-а на първата ни сцена Велислава Кръстева не е назначавал.

Народният спектакъл си има шеф, сподели Минеков – затова той би трябвало да се заеме със случая като вътрешен.

Служебният министър на културата съобщи, че първо желае да знае кой е написал вратата в театъра и попита: Кого преследваме етнически в Народния спектакъл? Това етническо гонене ли е, когато има политическо посланичество? Аз, в случай че атакува ГЕРБ, това етническо гонене ли е? Не е, нали? Не е хубаво това нещо.

" Но шефът е поискал по някакъв метод евентуално политическа поддръжка, защото трите значими лица са от три разнообразни партийни групи. Там имаме ГЕРБ като основен секретар, имаме " Демократична България ", имаме Движение за права и свободи, той самият е малко Българска комунистическа партия и Българска социалистическа партия. Може би това е комфортно, само че дали е потребно за театъра, не съм сигурен ", съобщи министърът на културата.

Той добави, че и той може да си направи министерството като си " вземе едно Движение за права и свободи, едно Българска комунистическа партия, едно Демократична България и малко Политическа партия, и нещата ще бъдат чудни и никой няма да може да ме мръдне от този пост още 63 години ".

В отговор на въпрос на медия по отношение на фотосесия на певицата Рут Колева, сниман на паметника " Костница " в Перущица, Велислав Минеков съобщи, че не е осведомен със случая и не може да разяснява, само че " сигурно е нещо доста грозно ".

По-рано, посредством известие в профила си във Facebook певицата написа:

„ По мотив фотосите от фотосесията на списание ELLE България, снимана на Паметника на трите генерации край гр. Перущица, бих желала да дам следния персонален коментар. Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет.

Но.

Тази обстановка е разследване от доста фактори, главният от които е насъбраните през годините съсипия и пренебрегване, които са останали незабелязани, или комфортно пренебрегнати. Които щяха да останат незабелязани, в случай че моделът на фотографията не бях аз. За информация, това не е първата фотосесия от този темперамент на това място. Паметникът на трите генерации наоколо до гр. Перущица е в толкоз окаяно и шокиращо положение, че човек надали би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква защита, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична съсипия, надписи " Що е черно на сапун ", свастики, вулгарни изрази на британски език, грозни графити, купчини отпадък и падащи плочки. Районът към въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше затрупан с отпадъци, които почистихме преди снимането на фрагментите. Пътят към паметника е посипан с дупки и целият обект е въплъщение на едно нещо - разпад. Не ви описвам това, с цел да се извинявам, истината е, че не знаехме какво въплъщава този монумент, тъй като на никое място нямаше информация за него. Както и че съвсем цялата информация в интернет гласи, че в този монумент и саркофаг няма остатъци на покойници.

Когато се върна в България, бих желал да направя подаяние на община Перущица, с цел да се почисти и усъвършенства положението на паметника, и се надявам, че тази обстановка ще бъде добър урок за всички нас ”, съобщи Рут Колева. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР