Партийната смяна на изпълнителния директор на Свободна зона - Русе

...
Партийната смяна на изпълнителния директор на Свободна зона - Русе
Коментари Харесай

Георги Стоилов оглави Свободна зона - Русе

Партийната промяна на изпълнителния шеф на Свободна зона - Русе към този момент е реалност

В Агенцията по вписвания са подадени документите на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия - Русе Георги Стоилов като началник на Свободна зона и се чака публично да бъде вписан в Търговския указател на новия пост. Заедно с него ще има и нови членове на борда, който усилва числеността си. Всичко това става в последния миг преди вота на съмнение към държавното управление, до момента в който Корнелия Нинова към момента е министър на стопанската система, заяви.

На съвещание на 16 юни едноличният притежател „ Национална компания Индустриални зони “, който е под шапката на Министерство на стопанската система, е отменил решението си за промяна на борда на Свободна зона - Русе. То бе атакувано и в Софийски градски съд поради претекстовете. Бордът бе назначен след конкурс през ноември 2021 година за период от пет години, а претекстовете за отстраняването му бяха несъблюдение на бизнес програмата, която действително чакаше утвърждение в Министерството на стопанската система.

Затова НКИЗ е взела соломоново решение. Досегашният ръб от трима души, измежду които изпълнителния шеф досега Магдалена Иванова, остава. Ръководството обаче се усилва с още четирима души и по този начин бордът става от 7 члена. Новите имена са на тримата, които трябваше да сменят напълно управлението на Свободна зона – някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, Станислав Младенов от столичната Българска социалистическа партия и някогашния русенски народен представител Георги Стоилов, който се спряга като дясната ръка на Корнелия Нинова в Русе. Към тях е добавен и Александър Пеев, някогашен претендент за народен представител от Българска социалистическа партия - София.

За изпълнителен шеф е избран Георги Стоилов, а новите четирима членове са до провеждането на конкурс, само че с 5-годишен мандат. На процедура те действително ще имат болшинство да прокарват своята политика. Не се изключва разновидността след това да се вземе решение бордът да бъде още веднъж сведен до трима души и в него да останат единствено представителите на Българска социалистическа партия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР