Партията винаги е умеела да си казва кривиците и тук

...
Партията винаги е умеела да си казва кривиците и тук
Коментари Харесай

Иван Ченчев пред БСТВ: БСП ще я има - напук на душманите

Партията постоянно е умеела да си споделя кривиците и тук не става въпрос дали ще запазим вътрешнопартийната народна власт. И не е въпросът дали ще има рецензия, а каква е тя, по какъв начин се показва. Да не приказваме дали тя е градивна. Защото в този момент ни следва Национален съвет, на който, вместо да приказваме за политики, едни хора ще желаят единствено главата на Корнелия Нинова. Вътрешната съпротива съумя да измести изобщо диалога за политиката. В Софийска област, където имам привилегията пет мандата да бъда определен за депутат, нито един член или симпатизант не ме е попитал каква работа съм приключил в Народното събрание, какъв брой часове имам на трибуната, какъв брой изявления или какъв брой парламентарни въпроса. Питаха ме за споровете, за Украйна, за Русия, за неща, по които Българска социалистическа партия има ясна позиция. Българска социалистическа партия, а не някой разколник или различен непрекъснат критикар. Не желаят мнението на тези, които не работеха в тази акция. Как е допустимо да търсиш отговорност от някой, откакто ти не си понесъл тази отговорност?
Колкото до прокурорската инспекция против членове на управлението на Българска социалистическа партия, тя е доста странна. Всички сходни въпроси в партията се вземат решение от вътрешната контролна комисия. Къде е била прокуратурата до момента? Даден е ход на прокурорската инспекция по тъжба, чийто период е изминал преди този момент. Става въпрос за жалбата на Кирил Добрев против партията. Добрев беше изпуснал периода и освен това събитие се позволи ход на делото. Освен това Добрев не е сезирал контролната комисия на Българска социалистическа партия, а напряко е отишъл в прокуратурата, която за няколко седмици по този начин се е провела, че се желаят записи от съвещанието на Народно събрание, кой какво е приказвал.
Всички членове и симпатизанти на партията би трябвало да са спокойни - партията е здрава и ще я има. Въпреки всички офанзиви, които стават пред очите на обществото. Въпреки вълците в овчи кожи - като Борисов и другите, които мигновено след изборите внезапно смениха даже физиономията си, освен говоренето си.
Чрез тези офанзиви против Българска социалистическа партия се вършат опити партията още веднъж да бъде вкарана в руслото на ГЕРБ. През последните 6-7 години сме устоявали на доста съществени опити да бъдем подчинени на ГЕРБ. Хубаво е хората да си зададат въпроса: по какъв начин за тези 12 години моделът " ГЕРБ-ДПС " постоянно остава на повърхността, а техните патерици изчезват от политическия хоризонт. Защото моделът " ГЕРБ-ДПС " е изсмукал всичко към себе си. Българска социалистическа партия в никакъв случай няма да влезе в коалиция с ГЕРБ. Не единствено поради идеологическите си разлики.
Избуяването на политически субекти като " Възраждане " също би трябвало да се гледа деликатно. Те са експерти, които запълват политически ниши. Търсят от какво хората се недоволни и стават гневни бранители на това неодобрение. " Възраждане " са едни положителни продавачи на вяра. А в този момент просто няма да са положителни народни представители, тъй като няма да могат да осъществят нищо от това, което са говорили. За разлика от Българска социалистическа партия, която съумя да осъществя огромна част от своята платформа. Затова и Българска социалистическа партия не понесе огромни вреди от присъединяване си в постоянното държавно управление.
В Българска социалистическа партия има доста капацитет. Партията трябваше да вземе доста повече гласове, даже да си удвои резултата, в случай че кукловодите в тази страна не създаваха планове след планове. По този метод те отслабват всяка опция, която не може да сплоти хората. За тях е по-изгодно да основават такива планове. И вижте какъв абсурд сътвориха - не приказваме кои систематични партии ще ръководят, а кой ще ръководи през третия мандат, какви сламени човечета ще се поставят за министри и така нататък Всичко това е камуфлаж на модела " ГЕРБ-ДПС ", който се избави, като събори предходния парламент. Четири пъти преди този момент се случи същото. Унищожиха държавно управление, което имаше ясна стратегия и цели, написани в детайли. Кукловодите това не ги интересува, те желаят персоналното си оцеляване и държавната хранилка.
Поздравявам всички, дали своят вот за Българска социалистическа партия, тъй като в една ненормална среда и в комплицирана коалиция, с вътрешна съпротива, партията съумя да притегли близо четвърт милион българи. И макар новите политически планове. За злощастие на душманите, Българска социалистическа партия ще я има и отсега нататък.

Със съкращения>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР