Партията на премиера Бойко Борисов ГЕРБ ще е с номер

...
Партията на премиера Бойко Борисов ГЕРБ ще е с номер
Коментари Харесай

ГЕРБ с номер 43, а БСП с 56 в бюлетината за местните избори

Партията на премиера Бойко Борисов ГЕРБ ще е с номер 43 в бюлетината на локалните избор. Движение за права и свободи ще е под номер 55, а незабавно след нея ще е Българска социалистическа партия. Коалиция " Демократична България - Обединение " е с номер 66. Това дефинира жребият, който беше изтеглен в Централната изборна комисия (ЦИК).

Първото място в бюлетината се падна на Български земеделски народен съюз - партията на някогашния министър на защитата Николай Ненчев.

В сряда бяха изтеглени номерата на общо 66 обединения - 59 партии и 7 обединения. Те ще важат за цялата страна, в случай че някоя от партиите не е в коалиция с друга в съответно обитаемо място или не взе участие във вота за някой град. Тогава номерът ѝ просто ще бъде пропуснат в бюлетината. Местните обединения пък ще бъдат дописвани в интегралната бюлетина ще бъдат вписвани след изтеглените през днешния ден 66 обединения. Те ще бъдат подредени по реда на подаване на документи. Това значи, че да вземем за пример Мая Манолова сигурно ще е след номер 66 в бюлетината за София, тъй като е издигната от предприемчив комитет и няма национална регистрация.

След жребия партиите не икономисаха обичайните прояви на предизборна нумерология. „ Ако търсим някаква символика – 4 сполучливи мандата и всички това във взаимоотношение с жителите, локалната и изпълнителна власт”, сподели административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

От Българска социалистическа партия пък оповестиха, че не са нумеролози, само че отново откриха символика. " Както знаете, бяхме изтеглени последни от урните, а нормално последните стават първи и на изборите ще защитим тази максима ", добави социалистът Христо Проданов
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР