Партията на премиера Бенямин Нетаняху Ликуд и основните им опоненти

...
Партията на премиера Бенямин Нетаняху Ликуд и основните им опоненти
Коментари Харесай

Партиите на Нетаняху и Ганц с равни позиции след изборите в Израел

Партията на премиера Бенямин Нетаняху Ликуд и главните им съперници от Синьо и бяло на военачалник Бени Ганц са с толкоз близки резултати, че не може да бъде разгласен победител в първите часове след изборите, написа Агенция Франс Прес.
Вотът завърши в 22:00 и три разнообразни екзитпола дават на двете партии надлежно 33, 32 или 31 места за Ликуд и 34, 33 или 32 места за Синьо и бяло в 120-местния парламент на Израел, съобщи БГНЕС.
Екзитполовете нормално са точни, само че е имало случаи да бъркат доста.
Националистическата групировка на Авигдор Либерман " Нашият дом Израел " получава сред 8 и 10 места в Народното събрание.
Изборите идват единствено 5 месеца след предходните. Тогава Нетаняху беше предложен за министър председател от съперника си Ганц, само че не съумя да образува коалиция и избра втори избор, което не се беше случвало преди.
Смята се, че изборната интензивност е по-висока в този момент, в сравнение с през април. Към 20:00 часа бяха взели участие 63,7 % от имащите право на глас.
Евентуална победа на Бени Ганц и завършек на епохата на Бенямин Нетаняху ще бъде заслужаваща отбелязване смяна, само че няма да докара до завой в политиката на Израел.
Ганц не е толкоз краен, само че позициите му по съществени въпроси, като битката против Иран и връзките с палестинците и Съединени американски щати не са доста по-различни от тези на Нетаняху.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР