Партията на Благоев е похитена от една креатура на Иван

...
Партията на Благоев е похитена от една креатура на Иван
Коментари Харесай

Дърева: Партията на Благоев е похитена от креатура на Костов |

Партията на Благоев е похитена от една креатура на Иван Костов, а вестникът на Продев е в ръцете на човек от " Демокрация ". Най-близкият на Нинова душеприказчик е някогашен член на младежкото Съюз на демократичните сили. Понеже питате дали става дума за чистка - просто Нинова пречиства Българска социалистическа партия от социалисти, умее ги тези работи. Тя ползва нещо, което добре умее - разпродажба и приватизация. Но нито партията, нито вестникът не е " Техноимпекс ".

Това съобщи пред БНР журналистката Велислава Дърева, която  Ден по-рано от партийния вестник бе изгонена и журналистката .

" Нищо не ми е казано, не ми е обяснено. Не са ми известни нито регламенти, нито претекстове, нито каквито и да било пояснения за уволнението ми. Един другар ми написа във Вайбър сутринта „ Ти май към този момент не работиш в „ Дума “. Отворих карето на вестника – нямаше ме там – абе, няма човек, няма проблем! "

Според Дърева през последните 5 години в БСП тече чистка и изчегъртване на всеки, който мисли друго от управлението.

" След появяването на Корнелия Нинова, която е изцяло непознат човек на Българска социалистическа партия, това се придвижи и върху " Дума ". Бе основана една непоносимост към всеки, който не е склонен с тази политика и който оповестява ясно и регламентирано своите несъгласия. "

По думите ѝ в БСП е настанал интервал на остракизъм и партията се е върнала в " сталински времена ", 1949-50 година, когато враговете с партиен билет непрестанно са били преследвани.

" Това продължава към този момент 5 години. Например, цялото интелектуално ядро на Българска социалистическа партия беше изхвърлено от управлението. Българска социалистическа партия сега е някаква безпаметна, безисторична, безидейна партия. "

По мотив отстраняването на Велиана Христова Дърева разяснява:

" С нея най-малко са разговаряли и са ѝ споделили „ От на следващия ден нямаш работа във вестника “. Тя е стожер на „ Дума “ в региона на образованието и науката. Другият човек, който напусна „ непринудено “, е един съвършен сътрудник – превъзходен анализатор – Георги Георгиев, който беше зам.-главен редактор на " Дума ". Беше му оказан нечовечен политически напън във връзка един коментар – най-много поради последното изречение в него, което гласеше: „ Истинският водач не държи да бъде ръководител ". "

Журналистката счита, че двете уволнения са опит за заплашване на младежите в редакцията на " Дума ", които към този момент са почнали да си търсят друга работа. 

Велислава Дърева подсети, че по време на пленум на Българска социалистическа партия в точка " Разни " е бил изхвърлен и основният редактор на  " Дума " Ивелин Николов, и е бил определен нов, който вече се е отказал поради тази " кавга със свободното слово ".

" След това във вестника беше натресен един човек, работил във вестник " Демокрация ", в малкия екран на " Атака " (Алфа), която е била и претендент от партията на Бареков - Нора Стоичкова. Тя е измежду учредителите на " Институт за коренен капитализъм ", а в този момент се прави на доста лява. "

По думите на Дърева протичащото се сега е поредност – резултат на едно систематично и методично разсипване на Българска социалистическа партия, под управлението на Нинова и нейните доближени.

" Буквално мога да ви кажа, че партията беше сменена като идеология, същина, политика и процедура. Като демократично единение тя не съществува. В момента Българска социалистическа партия е тежко деидеологизирана, деинтелектуализирана и е превърната в лидерска партия, където решенията се взимат еднолично.

Велислава Дърева добави, че най-яркото доказателство за това са резултатите от изборите – Българска социалистическа партия за 1 година претърпя 3 доста тежки неуспеха и огромни загуби на електората си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР