Партията на белгийските социалисти франкофони - втората политическа сила в

...
Партията на белгийските социалисти франкофони - втората политическа сила в
Коментари Харесай

Белгийските социалисти предлагат държавата да отглежда и продава канабис

Партията на белгийските социалисти франкофони - втората политическа мощ в страната - предложи страната да отглежда и продава канабис. Предложението се вписва в акцията за идните през май избори за федерален парламент и се чака да откри поддръжка измежду младежта.

Председателят на партията Елио ди Рупо изясни в поредност изявленията, че задачата е потребителите на този лек опиат да бъдат предпазени по-добре. По неговите думи в страната над 1,5 милиона жители употребяват канабис, само че поради възбраната за законно развъждане се принуждават да се свързват с незаконните среди.

Ди Рупо уточни, че годишните разноски на страната за налагането на сегашната политика на забрани и гонене коства към 300 милиона евро - за полиция, съдилища, затвори. Според него е належащо страната да следи за качеството на създаваното растение и да събира налозите от продажбите. Той добави, че през днешния ден нарушителите, които продават канабис, предизвикват младежите да преминат към "тежки " опиати.

По думите на Ди Рупо до момента Белгия демонстрира двуличие, тъй като възбраната не води до изгубването на търсенето и предлагането. Той даде образец със Съединени американски щати, Канада, страни от Южна Америка, Холандия, Люксембург и други страни, където управляващите позволиха използването и притежанието на лимитирани количества, облагани с налог. Ди Рупо разясни, че съгласно предлагането, даже рестриктивните мерки да отпаднат, възбраната за продажба ще остане в действие за малолетни.

Белгийският парламент следва да разиска проектозакон за използването на канабиса в опазването на здравето. Социалистите имат намерение да внесат допълнение, с което да се позволи производството и използването за наслаждение, под държавен контрол, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР