Партия „Възраждане“ иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова,

...
Партия „Възраждане“ иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова,
Коментари Харесай

„Възраждане“ иска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова

Партия „ Възраждане “ желае оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова, тъй като не запомнила, че е дала обещание 41 млн. лева спомагателна помощ за читалищата, оповестиха на брифинг в Народното събрание от партията. На комисия по културата се наложило депутати от Възраждане да ѝ показват стенограма от отговор на парламентарен въпрос на 3 февруари тази година, с цел да опреснят паметта ѝ. Кондакова не застанала зад думите си, че за читалищата ще са отделени 41 милиона лв. от бюджета, а от партията подозират, че това е направено, с цел да не излязат читалищата на митинг, както направиха представителите на музеите у нас.

„ Нашият въпрос е къде са отишли тези 41 милиона лв. “, акцентира депутатката Цвета Галунова. Тя посочи, че е потърсила подпомагане по въпроса и от министъра на културата, който въобще не бил осведомен с подобен ангажимент на екипа си.

„ Самият министър не е осведомен с обещанията на заместничката си, което е необяснимо “, възмущават се от „ Възраждане “. Депутатите не изключват да се прави нещо през главата на министъра на културата.

Цвета Галунова даде обещание да търси отговорност и от министъра на културата за обезпечаването на тези средства.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР