Партиите в управлението се събират на Коалиционен съвет утре, за

...
Партиите в управлението се събират на Коалиционен съвет утре, за
Коментари Харесай

Газ и помощ за Украйна е дневният ред на Коалиционния съвет

Партиите в ръководството се събират на Коалиционен съвет на следващия ден, с цел да обсъдят по какъв начин България да продължи помощта си за Украйна. Ще се разискват и тематики, свързани с енергийната сигурност на страната след прекъсването на доставките от съветския "Газпром ".

Пореден опит за реализиране на единодушие за помощта към Украйна ще бъде изработен на следващия ден на Коалиционен съвет, заяви за БНР депутатът от "Има подобен народ " Станислав Балабанов. Той беше част от българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, която в четвъртък посети Киев.

"Основната тематика ще бъде трасиране в обобщение на това, което се случи, и това, което видяхме в Украйна, с цел да може тези, които решиха, че няма да изпращат хора с нас в делегацията и които останаха в България, да чуят какво ще им разкажем и да се надяваме, че ще излезем с обща позиция, тъй като в действителност това, което видях с очите си е ужасно ".

Балабанов се надява на база на получената информация Българска социалистическа партия да промени досегашната си позиция.

В диалози с президента Володомир Зеленски е станало ясно, че Украйна не упорства само за военна помощ.

"Той не помоли за оръжие - т.е., благодаря ви, че дойдохте, както бяха спекулации - в този момент какво оръжие ще ни пратите. Той помоли за поддръжка по принцип. Тази поддръжка се показва и в филантропичен и в честен и в нравствен проект. "

Нужно е малко време, с цел да се осъществят различните доставки на газ.

"Ще има различни разновидности, въпросът е, че ни би трябвало малко време в идния месец. Да, може да варират цените в идните месец или два, само че би трябвало да го отстоим философски, тъй като пък след това с дейностите, които подхващаме, би трябвало да ви уверя, че даже може и да се намали цената на газа, тъй като въпреки всичко имаме разновидности ", сподели Балабанов.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР