Партиите в коалицията са на различно мнение по много важни

...
Партиите в коалицията са на различно мнение по много важни
Коментари Харесай

Лидия Даскалова: Ако нещо ще свали правителството, това са партиите в него

" Партиите в обединението са на друго мнение по доста значими тематики, което е проблем.... Бидейки толкоз разнообразни, те не стигат до единна позиция. Проблем е освен връзката, само че и полезностите на самите партии в ръководещата коалиция. Трябва да се научат да се напасват между тях и то доста незабавно, тъй като, в случай че има нещо, което може да ги смъкна от власт, това са самите те ".

Това сподели пред БНР Лидия Даскалова, правист, сега студентка по политология.

Според нея Българска социалистическа партия се пробва доста " да тропа с крайник и да постанова своя дневен ред в обединението ":

Пресконференцията на " Продължаваме промяната ", когато " Газпром " спря доставките на газ за България, е била за отмиване на създалото се чувство в обществото, че в обединението се преценяват главно с Българска социалистическа партия, разяснява Даскалова и посочи:

" Хората по-късно разясниха, че това е било възраждането на Политическа партия, тъй като най-сетне са блъснали по масата, с цел да кажат, че няма да се оставят да бъдат натискани от социалистическата партия. Въпреки това остава чувството, че партията на Корнелия Нинова постанова дневния ред на държавното управление, което е притеснително ".

По думите ѝ Политическа партия има проблем с водачеството в обединението:

" Може би разчитат на диалогичност, на която не съм сигурна, че са склонни другите им съдружни сътрудници. Много бързо би трябвало да се научат на водачество, тъй като хората не биха търпели дълго тази неумелост ".

Като излишно и носещо изгоди на някогашните ръководещи от ГЕРБ дефинира политоложката напрежението сред президента Румен Радев и държавното управление.

Лидия Даскалова беше безапелационна, че " избори сега не ни трябват ", само че позволи като вид - смяна на министерски постове в актуалното държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР