Партиите се държат като че ли са свикналис мисълта, че

...
Партиите се държат като че ли са свикналис мисълта, че
Коментари Харесай

Първан Симеонов: БСП трябва да представи този мандат като нов мандат на Продължаваме промяната

Партиите се държат сякаш са свикналис мисълта, че отиват на избори, въпреки че пазят дребен късмет да има кабинет. Такава е оценката на политолога Първан Симеонов, който беше посетител в " Още от деня ".

" Дори да не успее Българска социалистическа партия в това начинание, президентът има какво позитивно да извлече. Това че даде мандата на едната от двете партии - Българска социалистическа партия или " Демократична България ", въпреки всичко значи, че е оставена отворена една врата за държавно управление, тъй като е известно, че " ИТН " е препъни камъка. А пък в случай че президентът беше понечил да постъпи съвършенно протоколно, той щеше напряко да даде мандата на Движение за права и свободи и да се върви на избори. Българска социалистическа партия са оптимално диалогични. Президентът Радев постъпи по-скоро интензивно тук, откакто години наред, раздавайки мандатите по-скоро постъпва протоколно. Не виждам да потегля да става проектант на обединението или доста да ги натиска, само че въпреки всичко някаква отворена врата към момента има ", разяснява той.

Симеонов изрази мнение, че пред " Продължаваме промяната " има алтернатива дали фактически да употребяват положителния трамплин, който социологията демонстрира.

" Имат силата, имат упоритостта, ще им се да преодоляват някакви компликации - това пък е
упоритост да има държавно управление ", добави политологът.

Симеонов счита още, че Българска социалистическа партия и Демократична България не са с положителни стартови позиции за идващ мандат, както и Има Такъв Народ, които ще имат проблем въобще с " прескачането " на бариерата при едни нови избори.

" Българска социалистическа партия би трябвало да показа този мандат като нов мандат на " Продължаваме промяната ", мандат за рестарт. Има Такъв Народ не са тъкмо партия, по-интересно е какво ги чака във вътрешно-партиен проект. При " Продължаваме промяната " - там ферментира партия. Пътят им към образуване на партия ми е забавен ", съобщи Симеонов.

Той счита, че след едни нови избори може да стане още по-сложно и хората да намразят изборите и партиите, което съгласно него значи, че ще намразят и демокрацията.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР