Партиите нямат значение. Личностите са всичко, категоричен е Гърков -

...
Партиите нямат значение. Личностите са всичко, категоричен е Гърков -
Коментари Харесай

Живко Гърков: Димитър Янков е най-подготвен да управлява Средец, вярвам му безрезервно

Партиите нямат значение. Личностите са всичко, безапелационен е Гърков

- Г-н Гърков, вие сте човек с огромен опит – и професионален, и персонален. Каква е Вашата оценка за ръководството на Средец през последните 4 години?

- Считам, че актуалният кмет е изчерпал изцяло управническия си потенциал. Не че изобщо е имал мощен подобен. Под неговото ръководство Общината върви към съсипия и бягство на младежите. Липсата на работни места, неналичието на всевъзможен бизнес климат води до обедняване на все по-намаляващото ни и застаряващо население. Съществените проблеми на хората и най-много на работещите са сложени на назад във времето. Общинската политика и  дейности са ориентирани към избран брой семейства, близки до ръководещите. На всички останали поданици се дава дежурният отговор „ вършим всичко допустимо “.  Хората от дълго време не са съгласни да заплащат едни от най-високите налози и да гледат по какъв начин тези семейства живеят на техен тил.

- Какви са вашите претекстове да станете лидер на листата на инж. Димитър Янков?

- Когато бях поканен от инж. Янков да бъда лидер на листата за общински съветници в първия миг взех решение да откажа. За да не решат хората, че диря някакъв пост и полза.  От друга страна, отводът ми можеше да бъде разяснен като бягство от проблемите на общината и самобитно изменничество на това, за което се борих през предходните години. Аз съм човек, който в никакъв случай не се предава! Прецених, че като лидер на листата ще съм най- потребен за идеята и одобрих.

- Защо Вие не сте претендентът за кмет? Защо вярвате точно на Димитър Янков, а не на някой различен?

- Самият аз помолих Димитър Янков да поеме тази тежка отговорност. Време е да разберем, че когато избираме за кого да гласуваме не би трябвало да го вършим по благосклонности, а да търсим индивида, който е най - квалифициран да ръководи. Особено при тежкото завещание, което ще остави досегашният градоначалник. Твърдя, че в общината няма по- квалифициран за това от Д. Янков! Човек, потвърдил се като сполучлив управител, притежаващ знанията, уменията и интелектът да бъде сполучлив кмет! Димитър Янков знае и какво би трябвало да се направи, и по какъв начин би трябвало да се направи!  Където съм аз, там е и той и назад. Вярвам му безусловно!

- Вече има декларирани няколко кандидатури за кмет. Вие, като екип с Димитър Янков, разпознавате ли съидейници и сътрудници измежду тях?

- Всеки един претендент, който се стреми към смяна на ръководството на общината е наш евентуален съдружник. Всеки, чиито хрумвания са сходни с нашите и предлага решения, водещи до съживяването на стопанската система и възстановяване на живота на популацията е добре пристигнал да бъдем сътрудници. Партньор може да е този, който е уверен, че е пристигнало време за ново начало на града.

- Има ли значение от коя партия/коалиция ще се явите на изборите? Има ли изясненост по този въпрос?

- Не, партиите нямат значение. Личностите са всичко! На локално равнище хората търсят потвърден човек, а не просто стикер на партия. Нашият екип сме се декларирали като опция на досегашното ръководство на ГЕРБ в Общината. В този смисъл всяка една партия, която е срещу тази съсипия и изповядва десни или дясноцентристки политики, е добре пристигнала. Търсим необятно обединяване на тези избори. Работим от доста време насам за това.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР