Партиите гледат по-скоро към третия мандат. Там е по-интересно, не

...
Партиите гледат по-скоро към третия мандат. Там е по-интересно, не
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Третият мандат ще е интересен, там ще са продълженията и дузпите

" Партиите гледат по-скоро към третия мандат. Там е по-интересно, не е ясно президентът на кого ще го връчи. Там ще са продълженията и дузпите. Може би всички към този момент са привикнали с мисълта, че се отива към избори ", сподели пред Първан Симеонов от " Галъп Интернешънъл ". 

И уточни - с цел да има разговор сред прозападния напредничав лагер в България и консервативната част на политическия набор, би трябвало да минат най-малко още едни избори, които да покажат, че различен път с изключение на разговора няма. 

" Новите избори не са вест, те са постоянно зад ъгъла. Изборите през 2021 година бяха избори за смяна. Последните бяха за стабилизация. Едни идни избори ще бъдат от по-нов вид, ще бъдат избори за решения. Изборите към този момент значат нещо... И няма по какъв начин да я променим тази България, колкото и избори да вършим. Ще би трябвало да свикнем, че това, което ни се привижда като пат, в действителност е здравословно равновесие сред два достоверни публични бранша. Истинското болшинство ще бъде сред тези два стълба в българското общество ". 

Той акцентира, че партиите ще гледат да не излязат отговорни за несъздаването на държавно управление:  

" Трябва по нов метод да осмислим това, което ни се случи... Политиците започнаха война на взаимно изтребване. Раздалечаването сред двете елементи на елита води до отдалечаване на народа от елита. Това може да избие в тежък популизъм, в предпочитание за промяна на системата, допълнително гласоподаване за радикалните играчи ". 

Предлагането на радикални промени за смяна на модела на ръководство в страната е игра с огъня, акцентира социологът. 

" Когато носиш отговорността, рискуваш рейтинга. Безкрайното разтягане на президента с мандатите ще остави усещането, че на президента му харесва тази роля. Но по-скоро не е по този начин, а партиите му я трансферираха. Ще пристигна обаче краят на този миг и би трябвало да сме подготвени за него ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР