Партиите да помислят дали това разпределение на парламентарните сили, заради

...
Партиите да помислят дали това разпределение на парламентарните сили, заради
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Кабинет на малцинството само на ГЕРБ е „единственият възможен вариант, щом всички отказват разговор“

Партиите да помислят дали това систематизиране на парламентарните сили, поради което не наподобява действително излъчването на държавно управление, не е в действителност нова опция, сподели шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БТВ.

Да помислят за България, повтори тя и изясни – явно хората по този начин са ни излъчили в 48-ото Народно заседание, с цел да се направляваме взаимно.

„ Този паритет и баланс на силите в действителност е опция да не допуснем лобистко законодателство, взаимно да се направляваме, с цел да няма неприятни сигнали и зле написани нормативни актове “, изясни още Атанасова.

И „ за “, и „ срещу “ да сме, би трябвало да имаме силата да седнем на една маса и да го кажем, прикани тя за разговор. Затова и решили посредници – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, да водят диалозите, с цел да се избяга от крайния конфронтация на акцията. Потенциалът за лъчение на държавно управление от този парламент бил единствено „ вслушване в разсъдъка “.

Коалицията с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и БВ бе единствено за лъчение на ръководител, потвърдиха го и всички те, сподели Атанасова.

Но не отхвърли поддръжка от тези партии, в случай че се стигне до ръководство на ГЕРБ.

Да, може да се търсят разнообразни болшинства по цели, удостовери тя хипотезата за кабинет на малцинството с плаващи болшинства.

„ Български напредък “ е вероятен сътрудник, за Движение за права и свободи Атанасова не отговори съответно.

Кабинет на малцинството единствено на ГЕРБ е „ единственият вероятен вид, щом всички отхвърлят диалог “. Ние имаме ангажимент към гласоподавателите си и екип, потвърдил своята експертиза, изясни тя за какво са длъжни да опитат. Но единствено ГЕРБ е последното решение, има и още разновидности, занапред следва да се видят след консултациите и при президента, добави Атанасова. Ако това Народно събрание откаже да излъчи кабинет, значи тласкаме страната към непарламентарна народна власт, предизвести тя.

Искахме още предходната година смяна в Изборния кодекс, тъй че хората сами да избират дали ще гласоподават с машина, или на хартия. Така Атанасова удостовери, че ще се прави опит за връщане на хартиената бюлетина в този парламент. Българска социалистическа партия внесе плана си първия ден, евентуално тя ще бъде подкрепена, а и ние имаме законопроект от предишното Народно събрание, изясни председателката на групата.

Не било „ коалиция на хартиената бюлетина “, както го дефинира Демократична България, а „ коалиция на избора на хората “ – когато сами си вземат решение по какъв начин желаят да подадат вота си.

Това, че всички партии пращат хора в СИК, било гаранция против измами. На машините ли се доверяваме повече, или на хората, попита тя.

„ Машините биха ли могли да се манипулират по някакъв метод от хората? Може би биха. А хората биха ли могли да се манипулират по някакъв метод от машините? Вероятно не. Т.е. моето доверие е най-вече към хората “, съобщи Атанасова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР