Парламентът затегна здраво примката за домашните насилници. Депутатите приеха на

...
Парламентът затегна здраво примката за домашните насилници. Депутатите приеха на
Коментари Харесай

Окончателно! Затегнаха примката за домашни насилници

Парламентът стегна крепко примката за домашните насилници. Депутатите одобриха на второ четене основни текстове от Закона за отбрана от домашното принуждение.

Те плануват основаване на указател на лицата, наказани за домашно принуждение или педофилия.
-->
В регистъра ще попадат и лицата, наказани за закононарушения по раздел " Разврат " от Наказателния кодекс, осъществени по отношение на малолетни и малолетни лица, както и издаване на информации и удостоверения за вписаните условия.

Идеята за указател пристигна от Петър Петров от " Възраждане ". Аргументът му е, че към 85% случаите на педофилия се повтарят.

Според решението на Народното събрание в Националната осведомителна система за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение ще се съхраняват данни за случаите на домашно принуждение от страната или във връзка с българи в чужбина, които са потърсили помощ и поддръжка.

Депутатите разрешиха на работодателите да могат да отхвърлят да наемат осъждани педофили, когато активността им е обвързвана с деца.

По предложение на Маноил Манев от ГЕРБ от плануваните в законопроекта ограничения за отбрана от домашно принуждение отпадна заложената възбрана за издаване на позволение за придобиване, предпазване, носене и приложимост на оръжие. Мотивът беше, че в самия закон за оръжията към този момент има възбрана, която е по-сурова и планува при към този момент приложена обратно във времето мярка към обещано лице, то да губи право на оръжие, наличното да се лишава за най-малко 3 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР