Парламентът започна заседанието си чак на третия опит, тъй като

...
Парламентът започна заседанието си чак на третия опит, тъй като
Коментари Харесай

Парламентът събра кворум от трети опит, без депутати от БСП и ДПС

Парламентът стартира съвещанието си чак на третия опит, защото не можа да събере кворум. При третата регистрация на депутатите към 9:30 бяха събрани минимално нужните 121 депутати (от 240) в зала, с цел да стартира съвещанието. Те бяха от ръководещата коалиция ГЕРБ - " Обединени патриоти " и от " Воля ". Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които през вчерашния ден напуснаха съвещанието на Народното събрание, през днешния ден също не влязоха в зала. Народни представители от Движение за права и свободи бяха в пленарна зала на първата регистрация към 9 ч., само че не сложиха картите си в четящите устройства.

След ревизиране на експресната мярка от стенограмата, понижавам наказването на Антон Кутев на премахване от два дни до един ден, заяви ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ). Кутев беше осъден с премахване от две съвещания през вчерашния ден, дружно с Корнелия Нинова, поради засегнатост на Народното събрание и държавното управление.

Кутев разяснява, че още през вчерашния ден Главчев е трябвало да подаде оставката си, защото " не можеш да гониш опозицията, когато приказва истини ".

Парламентарната група на Българска социалистическа партия реши да не влиза на съвещания за неизяснен, към момента, интервал от време. Депутатите на Корнелия Нинова към този момент са събрали нужните за искане на оставката на Главчев 80 подписа.

Парламентът таман стартира работа по закона за концесиите, когато Данаил Кирилов (ГЕРБ) изиска поименна инспекция на присъстващите. Това по всяка възможност е стратегически ход, защото при рухване на броя на депутатите в зала под 121, опозицията не може да изиска повторна поименна инспекция в границите на едно съвещание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР