Парламентът включи в програмата си за тази седмица отпадането на

...
Парламентът включи в програмата си за тази седмица отпадането на
Коментари Харесай

Парламентът забърза с премахването на забраната за внос на зърно от Украйна

Парламентът включи в програмата си за тази седмица отпадането на възбраната за импорт на украинско зърно. Това се случва единствено ден, откакто такова проекторешение бе утвърдено с гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в отрасловата комисия по икономическа политика. 

Пленарната зала ще го разиска и гласоподава в четвъртата точка от дневния ред - евентуално още през днешния ден. 

България е една от пет страни в Европейски Съюз, които одобриха ограничавания за импорт на украинско зърно и други артикули до 15 септември. Срокът изтича вдругиден, а предлагането на трите политически обединения е той да не бъде удължаван, тъй като - както е записано в претекстовете - това няма да сложи в риск конкурентоспособността на българските производители.

Самите производители обаче заплашиха с митинги и оповестиха желанието на парламентаристите за " изменничество ", което " ще докара до съдбовен край българското земеделие ".

Забраната за импорт на над 20 хранителни продукта от Украйна у нас влезе в действие при започване на май, а по-късно беше удължена с три месеца. Продуктите пък бяха понижени до пет - измежду които пшеница, зърно и царевица. 

Изненадващо през днешния ден министърът на земеделието Кирил Вътев заяви пред bTV, че с него отпадането на тази възбрана не е обсъждано. И че не е виждал разбор по какъв начин това решение би повлияло на земеделските производители в България, които " нямат късмет да бъдат конкурентни на украинските артикули ".

Това незабавно бе вкарано в деяние от опозицията. " Ще тръгне ли българският парламент против българското държавно управление през днешния ден ", попита Корнелия Нинова в Народното събрание.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР