Парламентът успя да приеме окончателно на второ четене държавния бюджет

...
Парламентът успя да приеме окончателно на второ четене държавния бюджет
Коментари Харесай

Новият бюджет този път приет навреме

Парламентът съумя да одобри дефинитивно на второ четене държавния бюджет за 2024 година Гласуването на текстовете се организира в три съвещания тази седмица, като първото беше изключително – в понеделник. По закон план-сметката за идната година би трябвало да бъде гласувана най-късно през декември на настоящата. Политическата неустойчивост в последните години обаче стана причина два сезона да се работи с актуализация на предходни бюджети.

" За първи път в бюджета безусловно всички финансови разноски, разход по разход, са разказани - както националните, по този начин и общинските. Консолидираната фискална стратегия е фокусирана върху приходите с доста съществени финансови вложения, които да разрешат един много добър стопански напредък следващата година, съобщи министърът и добави, че програмата е разчетена при недостиг от 3%, което ни разрешава да влезем в еврозоната ", сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев , откакто депутатите одобриха дефинитивно държавния бюджет за 2024 г. 

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан Цонев назова бюджета исторически и поздрави всички депутати за присъединяване в ползотворния спор, както и министъра на финансите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР