Парламентът удължи своето работно време до изчерпване на дневния ред

...
Парламентът удължи своето работно време до изчерпване на дневния ред
Коментари Харесай

Парламентът удължи работното си време

Парламентът удължи своето работно време до привършване на дневния ред и въпросите за парламентарния надзор. Предложението направи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната естрада. "За " него гласоподаваха 130 народни представители, "против " - 4 и "въздържали се " - 5, с което то бе признато.

Предстои депутатите да прегледат измененията в Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите, план за решение за разпределяне на държавна парична премия за особени заслуги към българската страна и нация, както и второто четене на измененията в Закона за физическото образование и спорта.

След привършване на законодателната част е очакван парламентарен надзор. В него ще вземат участие 9 министри от кабинета "Борисов " 3. На депутатски питания ще дават отговор министъра на туризма Николина Ангелкова, на околната среда Нено Димов и на земеделието Десислава Танева, както и на правораздаването Данаил Кирилов. Контролът се организира в сряда, защото през днешния ден е последният работен ден на депутатите за тази пленарна сесия. Съгласно правилника за организацията и активността на Народното събрание лятната почивка на депутатите е от 1 до 31 август, в това число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР