Парламентът удължи с три месеца срока за работа на временната

...
Парламентът удължи с три месеца срока за работа на временната
Коментари Харесай

Още три месеца ще работи комисията, проучваща злоупотребите с българско гражданство

Парламентът удължи с три месеца периода за работа на краткотрайната анкетна комисия, която изследва всички обстоятелства и условия към изнесените в медиите изказвания за скандалната подкупна скица при придобиване на българско поданство, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тримесечният период за работата изтича през сегашния месец, само че поради огромния размер информация обаче, както и нуждата от чуване на разнообразни институции и органи, се постанова той да бъде продължен. Съставът на комисията е от 17 народни представители, разпределени на симетричен принцип. Неин ръководител е Йордан Цонев от Движение за права и свободи, а негов заместител – Тома Биков от ГЕРБ. В края на интервала на работа ще бъде показан отчет с резултатите.

БГНЕС напомня, че в края на месец октомври м. година ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев бе задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство, а при спецакцията в организацията арестувани бяха общо над 20 души. С обвинявания по-късно се снабдиха единствено четирима – ръководителят, основният секретар на организацията и още двама души. При инспекция в банковата касета на секретаря Красимир Томов бяха открити над половин милион лв..

Впоследствие министър председателят Бойко Борисов разгласи, че е допустимо Агенцията да бъде закрита. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР