Парламентът трябва да се произнесе по управленската декларация на промяната“Народното

...
Парламентът трябва да се произнесе по управленската декларация на промяната“Народното
Коментари Харесай

Депутатите казват финално на ПП дали да връщат мандата, или да правят правителство


Парламентът би трябвало да се произнесе по управническата декларация на „ смяната “

Народното събрание ще гласоподава Проект „ Продължаваме промяната “ на Декларация за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание и ограниченията, нужни за тяхното реализиране, импортирана от Николай Денков и група народни представители.

Според ултиматума на Политическа партия, в случай че декларацията, с която целят да сформират кабинет, единен към съответни цели, не бъде призната, то де непосредствено връщат мандата на президента Румен Радев.

В декларацията са включени четири национални целта: развиване на конкурентна новаторска стопанска система, гарантиране на национална сигурност и господство на правото, реализиране на енергийна самостоятелност и стабилно развиване и понижаване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

Очакванията са декларацията на Политическа партия да събере напълно минимална поддръжка – единствено на вносителите и „ Демократична България.

Въпреки увереността на акад. Николай Денков, че ще го поддържат и Българска социалистическа партия, и „ Български напредък “, двете партии споделиха „ не “ на целите на смяната.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР