Парламентът ще разгледа промени в Плана за възстановяване и устойчивост.

...
Парламентът ще разгледа промени в Плана за възстановяване и устойчивост.
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промени в Плана за възстановяване и устойчивост


Парламентът ще прегледа промени в Плана за възобновяване и резистентност. Депутатите ще дискутират предлагането на партия " Възраждане " за цялостното му променяне и на ГЕРБ за частични корекции. Целта е запазването на въглищните ни централи и опазване позициите ни на енергийния пазар. Още при разискване на седмичната стратегия от " Продължаваме промяната " желаеха да бъде включен и текст, който задължава властта за позиция на България и срещи с Румъния и Гърция за отразяването на войната в Украйна върху енергийната сигурност на района. Никола Минчев:

" Нашият план е по-близко сигурно до този на ГЕРБ и този на ГЕРБ е по-близко до нашия, в сравнение с са двата до " Възраждане ", и няма спънка да бъдат прегледани дружно. Дори в противен случай, това е най-нормалната парламентарна процедура ". Парламентът отхвърли настояването.

Искра Михайлова от " Възраждане " възрази, като уточни, че позицията на Политическа партия е лицемерна. И добави, че предлагането им е неприемливо и е размиване на дебата, с цел да не може в пленарна зала да вземат съответното решение за опазване на въглищните комплекси.

" Вие ги заложихте в проекта за заличаване, и в този момент сега, в мига, в който ние се опитваме да изправим тази неточност, продължавате да желаете това заличаване, размивайки дебата. "

Парламентът ще разиска и Законопроект за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива, импортиран от Делян Добрев и група народни представители. Той вкарва вноска за преработвателите на съветски петрол, която  ще се набира от Фонд " Сигурност на електроенергийната система ". Приходите от тази вноска ще се употребяват за отплата на всички консуматори, в това число стопанските, оферират от ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР