Парламентът ще направи баланса в Закона срещу изпирането на пари,

...
Парламентът ще направи баланса в Закона срещу изпирането на пари,
Коментари Харесай

Цветанов: В Закона срещу изпирането на пари правата на гражданите ще бъдат защитени

Парламентът ще направи салдото в Закона против изпирането на пари, уверен съм, че няма да застрашим репутацията на страната, само че в същото време ще защитим правата на всички български жители. Това разгласи водачът на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание след среща с Висшия адвокатски съвет.

„ Когато приемахме закона, ние създадохме работна група в българския парламент и това е процедура във всяка една от отрасловите комисии. В тази работна група участваха всички заинтригувани лица, които имат отношение както към използването, по този начин и също и към осъществяване на съответните отговорности, които са написани в него. В работната група ние успяхме към 70% от законопроекта, който беше импортиран от Министерски съвет, да бъде поправен на база успеваемостта на работната група. Искам да направя едно извънредно значимо конкретизиране, тъй като референтите и участниците в работната група в първичния вид на вносителя на този законопроект, изключенията, които са планувани в директивата, които ние предлагаме в този закон, не съществуваха. Това, което направи работната група да можем да се съобразим с тези изключения, които са планувани в директивата и те откриха място в в този момент признатия закон “, съобщи още Цветанов.

Той добави, че са се договорили ДАНС, адвокатурата в България да вземат участие в работата на работната група, която ще стартира работа във вторник от 13.00 ч.

„ За да можем преди влизането в действие на тези разпореждания от май месец тази година, да можем да сме създали всичко допустимо преди всичко да успокоим адвокатурата, да не се вършат тези неправилни тълкувания и внушения, че се основава някакво доносничество по отношение на ДАНС на всички техни клиенти. Това, което ние ще се постараем да създадем на база преамбюла на директивата да подсигуряваме, че тя ще се извърши 100 % и няма да има репутационна вреда за страната “, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Той напомни, че признатото законодателство против изпирането на пари е главен приоритет на всяка една страна членка на Европейски Съюз.

„ Страната ни сега има и други задължения за присъединение към валутния съюз, това също е една от аргументите да бъдем доста деликатни и да не сътворяваме спомагателни напрежения или пък да създадем такива условия, в които при една инспекция от всички тези органи да се окаже, че в страната не сме приели нужните промени, свързани с директивата “, добави още Цветанов.

Според Цветанов клиентите на юристите би трябвало да са спокойни, че ползите им ще бъдат предпазени.

,,Когато има настроения и проблеми, сме подготвени да ги решаваме, а не да споделяме, че няма да водим никакъв диалог по каквото и да било тематика ", добави още Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР